Rețeaua Parler, repusă parțial online cu ajutorul unei firme rusești de tehnologie

Parler, rețeaua de socializare populară printre susținătorii lui Donald Trump, echivalentul Twitter, a reapărut parțial online cu suportul tehnic al unei companii rusești de tehnologie, potrivit The Moscow Times, care citează Reuters.

Google și Apple au eliminat pe Parler din magazinele lor de aplicații după ce Trump a fost interzis de pe diferite platforme ca urmare a asaltului din 6 ianuarie asupra Capitoliului. Amazon Web Services a întrerupt, de asemenea, accesul Parler la serverele de internet.

Site-ul Parler a devenit, însă, accesibil luni printr-o adresă de protocol de internet utilizată de DDos-Guard, o firmă tehnologică deținută de doi bărbați în orașul Rostov-pe-Don, din sudul Rusiei, și înregistrată în Scoția, informează Reuters.

Printre clienții firmei, se numără Ministerul Apărării din Rusia, săptămânalul pro-Kremlin „Argumenty i Fakty”, precum și postul de radio liberal Ekho Moskvy, potrivit site-ului de știri rus The Insider.

Anterior, John Matze, CEO-ul Parler, precizase că rețeaua sa de socializare discută cu mai mult de un serviciu de cloud computing, dar a refuzat să dea nume, citând posibilitatea de hărţuire a companiilor respective. El a spus că cel mai bun lucru ar fi ca Parler să revină la serviciul de găzduire al Amazon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here