Revolut te poate întreba dacă ești membru PSD. Vezi explicația oficială

Revolut te întreabă dacă ai fost/ești membru PSD, membru al CJ Teleorman după iulie 2012 sau membru în unele comisii parlamentare. Informația a fost postată inițial de bloggerul Costin Cocioabă, care a spus că a primit o poză de la o prietenă, căreia aplicația Revolut i-a cerut acele informații.

Sursă: Costin.ro

Articolul s-a răspândit cu rapiditate în mediul online românesc. Popularitatea acestei informații a provocat și o reacție oficială din partea Revolut, care a confirmat că întrebările sunt reale. Este o metodă anticorupție și anti-fraudă, a explicat compania potrivit start-up.ro

„Utilizatorii trebuie să își dovedească și să își verifice identitatea pentru a putea utiliza un cont Revolut. Această politică este în concordanță cu o reglementare bancară cunoscută drept “Know Your Customer” (KYC – “cunoașterea clientelei”) și face parte din procesul prin care o companie verifică identitatea clienților săi. Este o simplă măsură anti-corupție și anti-fraudă. Conform reglementărilor drastice din domeniu, KYC este o procedură obligatorie și crucială pentru instituțiile financiare. Abia după ce au trecut de acest pas, utilizatorii au acces la serviciu. Ca orice instituție financiară, trebuie să fim mereu atenți și să ne cunoaștem utilizatorii pe măsură ce ne dezvoltăm, ceea ce poate presupune noi verificări de tip KYC în etape ulterioare.Indiferent de afilierea politică, persoanele expuse politic trebuie să treacă prin verificări suplimentare, atât în cadrul Revolut, cât și în cazul în care au conturi la bănci tradiționale. Întrebările adresate sunt pentru a confirma afilierea politică identificată automat în procesul de cunoaștere a clienților.” a transmis Revolut.

Nu toți clienții Revolut vor primi aceste întrebări. Cel mai probabil, cei care au nume similare cu al unor persoane aflate în baza de date Anti Moment Laundering vor trebui să treacă prin acest pas suplimentar.

Revolut este un start-up fintech ce a fost lansat în Marea Britanie ca o aplicație pe telefoanele mobile și care poate fi folosită drept un cont bancar sau un portofel electronic. Serviciul încearcă să concureze cu băncile clasice oferind clienților tarife și comisioane minime la o mulțime de tranzacții, potrivit financer.com

Vb

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here