Şeful Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat că „platoul” epidemiei de coronavirus în România va fi atins în jurul a 12.000 – 14.000 de cazuri depistate oficial.

„Ramane sa vedem cand ajungem la platou. O sa avem undeva la 12.000- 14.000 in momentul maxim, va incepe ulterior sa scada numarul de cazuri noi zilnice”, a declarat Rafila.

Rafila a mai spus, tot luni, într-o altă intervenție, ce aşteaptă ca pandemia să dureze doi ani. „Va trebui să ne obişnuim să respectăm în mod curent unele dintre aceste măsuri care sunt introduse acum, adică acelea referitoare la măsurile igienice şi la o anumită distanţare socială, fără să fie exagerate. Eu mă aştept ca această pandemie să dureze circa doi ani de zile, sigur, cu o scădere a intensităţii transmiterii probabil în anul următor, iar pe de altă parte aştept, este posibil, să ajungem şi la o situaţie de sezonalitate pentru infecţia cu noul coronavirus” , a afirmat profesorul Alexandru Rafila într-o intervenţie telefonică la Digi 24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here