Rezultate alegeri prezidențiale 2019. Cosette Chichirău a repornit lupta cu Dan Barna: „Strategia a fost greșită”

Cosette Chichirău, principala adversară a lui Dan Barna, a relansat ofensiva împotriva acestuia, pe fondul eșecului de a intra în turul II al alegerilor prezidențiale. Lidera de la Iași a spus că atât USR, cât și PLUS, au tras pentru candidat, doar că au tras degeaba, deoarece strategia a fost greșită. Cosette Chichirău nu ar fi vrut ca Barna să o atace pe Dăncilă, ci să arate de ce este mai bun ca Iohannis.

„A fost o eroare strategică, noi trebuia să ne batem pentru acea treime de electorat care se suprapunea cu electoratul lui Klaus Iohannis și strategia a ales să nu facem asta. Cumva, noi ne-am bătut cu Dăncilă, nu cu Iohannis. Or, eu cred că Dan trebuia să intre în competiție cu Klaus Iohannis și să spună mult mai apăsat de ce e el mai bun. Și eu cred că avea argumente. Strategia a fost greșită, degeaba a implementat Dan exemplar această strategie – și a muncit foarte mult. Problema nu este că Dan Barna nu a ajuns la suficienți oameni, este că nu i-a convins pe cei care îi cunoșteau deja” a spus Cosette Chichirău la Digi24.

Dan Barna i-a răspuns și a spus că nimeni nu are de unde să știe dacă o asemenea strategie nu ar fi dus la un scor și mai prost decât cel obținut. În plus, el a recunoscut că strategia pe care adversara lui de la Iași o consideră greșită îi aparține.

„Sondajele din primul moment până la final au arătat că există o suprapunere în foarte mare măsură între electoratul nostru și cel al lui Klaus Iohannis și de câte ori am mai avut câte o șarjă, să spunem, la adresa președintelui, reacțiile emoționale în propria bulă au fost foarte mari și atunci am mers într-adevăr pe această strategie de a lupta cu Viorica Dăncilă, în primul tur. (…) În calitate de candidat, mi-am asumat și am internalizat această strategie, adică n-am făcut-o împotriva voinței mele, e o strategie pe care în continuare o consider că e cea ne-a adus acest rezultat și că o strategie în care l-am fi atacat pe președintele Klaus Iohannis ar fi fost o strategie care făcea mai prost. Dar asta va fi greu să putem măsura” a răspuns Dan Barna.

Dan Barna a anunțat ieri că nu își va da demisia din fruntea USR și că alianța USR-PLUS în va susține în turul II pe Klaus Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here