Riabkov: Moscova consideră că ameninţarea unei noi crize a rachetelor este serioasă

Moscova consideră că ameninţarea unei noi crize a rachetelor este serioasă, a declarat luni ministrul adjunct de externe Serghei Riabkov, citat de agenţia de presă RIA, în contextul în care Rusia şi puterile occidentale se află în impas cu privire la Ucraina, relatează Reuters.

Pe parcursul crizei, Rusia a oscilat între o retorică dură, apeluri la dialog şi avertismente dure, Riabkov comparând în mod repetat situaţia cu criza rachetelor din Cuba din 1962, când lumea a fost în pragul unui război nuclear.

Tot luni Districtul militar de Vest al Rusiei a anunţat organizarea unui exerciţiu militar de antrenament pentru respingerea unui atac aerian masiv al unui adversar. Aproximativ 1.000 de soldaţi au luat parte la operaţiune, a transmis Interfax, preluată de agenţia britanică de presă citată.

Rusia a adunat zeci de mii de soldaţi în puncte de pregătire din apropierea Ucrainei şi a cerut ca vecinul său sudic să nu fie primit în NATO şi să nu fie desfăşurate arme ofensive acolo sau în alte ţări vecine. Unele trupe au început să se întoarcă la bazele permanente după exerciţii în apropierea Ucrainei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here