Robert Habeck: Germania trebuie să economisească energie pentru a deveni independentă de Rusia

Germanii ar trebui să înceapă să economisească energie acum pentru a deveni mai independenţi de combustibilii fosili proveniţi din Rusia, a afirmat ministrul german al Economiei, Robert Habeck, în contextul în care cea mai mare economie a Europei caută modalităţi de a reduce importurile de gaze naturale şi petrol livrate de Moscova, ca răspuns la războiul provocat în Ucraina. În această privinţă, Habeck a recomandat utilizarea trenului sau a bicicletelor în detrimentul automobilelor, ori de câte ori este posibil, relatează Reuters, citată de News.ro.

Pe fondul invaziei Rusiei, Germania este pusă sub presiune să renunţe la gazele şi petrolul provenite din Rusia, deoarece veniturile din energie oferă Moscovei fonduri vitale pentru continuarea războiul.

Ministrul german al Economiei, Robert Habeck, a declarat că Germania ar putea deveni mai puţin dependentă de Rusia dacă cetăţenii îşi reduc consumul de energie şi le-a sugerat să folosească trenul sau bicicleta în schimbul automobilelor ori de câte ori este posibil.

”Fiecare kilometru în care nu se foloseşte maşina contribuie la facilitarea scăpării de aprovizionarea cu energie provenită din Rusia. Protejăm, de asemenea, clima”, a spus Habeck într-un interviu pentru Funke Media Group.

Oficialul german a mai menţionat că este posibil să se reducă cu 10% consumul individual de energie, adăugând că angajatorii ar putea contribui la atingerea acestui obiectiv oferind angajaţilor opţiunea de a lucra de acasă ori de câte ori este posibil.

”Ori de câte ori este posibil, s-ar putea lucra din nou de acasă una sau două zile pe săptămână – iniţial, în mod opţional”, a subliniat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here