Roman Abramovich renunță la conducerea clubului Chelsea Londra

Roman Abramovich a anunțat că va renunța la conducerea clubului Chelsea Londra, sâmbătă, la câteva zile după ce au apărut informații potrivit cărora oligarhul rus ar putea primi interdicție în Marea Britanie pe fondul situației din Ucraina.

Într-un comunicat postat pe site-ul oficial, Abramovich a anunțat că a încredințat conducerea grupării londoneze administratorilor fundaţiei clubului.

În timpul celor aproape 20 de ani de când mă aflu în conducerea clubului Chelsea, mi-am văzut rolul ca al unui tutore pentru club, al cărui job este de a asigura obținerea unor succese cât mai mari și a construi pentru viitor, în timp ce are și un rol pozitiv în comunitate.

Am luat mereu decizii pentru interesul clubului și păstrez aceste valori. De aceea, astăzi, acord controlul asupra clubului persoanelor de încredere din Fundația caritabilă Chelsea.

Cred că Fundația este, în aceste momente, în cea mai bună poziție pentru a avea grijă de club, jucători, staff și fani„, se arată în comunicatul semnat de Roman Abramovich.

 

Autoritățile britanice au anunțat mai multe sancțiuni care vizează interesele Rusiei, iar un deputat laburist a atacat joi guvernul în special în cazul lui Roman Abramovich, proprietarul multimiliardar al clubului de fotbal Chelsea, care nu este vizat de aceste măsuri.

Managerul lui Chelsea, Thomas Tuchel, a recunoscut vineri că situația proprietarului clubului, oligarhul rus Roman Abramovici, i-a „afectat” echipa de când Rusia a invadat Ucraina, potrivit AFP.

Nu ne putem preface că nu este o problemă. Situația în general, pentru mine și staff-ul meu, pentru toată lumea de la Cobham (centrul de antrenament al clubului, NDLR), pentru jucători, este oribilă„, a spus Tuchel.

Nimeni nu se aștepta la asta. Este foarte ireal, așa cum am spus, ne tulbură spiritele, ne întunecă entuziasmul pe măsură ce ne apropiem de finala Ligii Campionilor”.

În urmă cu un an, Roman Abramovich a dat-o în judecată pentru defăimare pe scriitoarea Catherine Belton din cauza afirmațiilor acesteia potrivit cărora miliardarul rus ar fi cumpărat clubul Chelsea la ordinele președintelui Vladimir Putin, relatează Moscow Times.

Belton a scris în cartea „Oamenii lui Putin” publicată în 2020 că Abramovich a cumpărat clubul de fotbal britanic Chelsea în 2003 ca parte a eforturilor de a crește reputația Rusiei în Marea Britanie și Occident.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here