Roman: PSD și aliații îi salvează pe evazioniști resuscitând un proiect declarat de neconstituțional

”Scăparea celor certați cu legea rămâne principala preocupare a celor de la PSD, chiar în vremuri dificile”, acuză liderul deputaților PNL, Florin Roman. Într-un comunicat remis marți, liberalul susține că social-democrații și aliații lor din Parlament au dat undă verde, în Comisia juridică, unui proiect de lege care i-ar ajuta pe evazioniști să scape de consecințele penale.

Comunicatul lui Florin Roman:

  • În timp ce guvernul liberal e în plină luptă cu pandemia de COVID, PSD și aliații de conjunctură au dat un nou raport favorabil în Comisia juridică, cea de raport, pentru controversatul proiect de lege privind amnistierea evazioniștilor.
  • Proiectul, care merge acum la votul final, propune ca pentru faptele de evaziune până într-un anumit cuantum (50.000 euro) să se aplice amendă sau (100.000 euro) pentru a înceta procesul penal dacă este plătit prejudiciul plus 20%, din totalul acestuia, până la primul termen de judecată.
  • Mai pe românește spus, hoțul neprins e negustor cinstit, iar dacă ești prins că faci evaziune fiscală, nu mai săvârșești nici o faptă penală, atât timp cât dai înapoi statului, ceea ce trebuia să achiți.
  • Proiectul PSD a fost declarat neconstituțional de CCR, însă el a fost readus în Parlament, la vot final, cu doar câteva modificări neesențiale. În cazul în care acest proiect de lege al PSD, un fel de Ordonanța 13 pentru amnistierea evazioniștilor va trece pe Camera Deputaților, PNL va apela a toate pârghiile constituționale pentru că o asemenea lege să nu între niciodată în vigoare.
  • PSD condus de Liviu Dragnea este același în Parlament, chiar dacă între timp este condus interimar de un alt președinte. Iar scăparea celor certați cu legea, rămâne principala preocupare a celor de la PSD, chiar în vremuri dificile, în care guvernul duce o grea bătălie, împotriva pandemiei de COVID.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here