Ancheta Rise Project despre afacerile lui Dan Barna a stârnit reacţii diverse, jurnaliştii de investigaţie fiind criticaţi de unii membri şi simpatizanţi ai USR. „Lumea e foarte radicalizată, e o frică de a vedea adevărul”, afirmă Romana Puiuleț, unul dintre reporterii care a lucrat trei luni la investigația „Adevărul despre Dan Barna”. Într-un interviu pentru paginademedia.ro, jurnalista dezvăluie că Rise Project a pierdut donaţii în urma materialului despre Barna.

Au fost mulți care și-au oprit donațiile, donații recurente chiar, care pentru noi sunt importante. Cu toate acestea au fost și oameni care au început să doneze chiar după publicarea anchetei.

Pe noi oamenii nici măcar nu ne-au atacat pe conținut, ceea ce e foarte trist. Am ajuns în situația în care nu se mai face distincția dintre pont și sursă. (…) Mi-ar fi plăcut, ca ziarist și ca votant, să își asume într-un fel faptele, fără să arunce cu acuzațiile legate de faptul că „ne-a fost comandat subiectul. (…) Dan Barna nici măcar nu a negat faptele din materialul nostru, mai mult a încercat să minimalizeze importanța subiectulului”, spune jurnalista Rise Project.  

Au mai fost oameni care au spus că noi am făcut plângerea de la Departamentul pentru Luptă Anti-Fraudă. Noi nu colaborăm cu instituțiile statului, pentru că de cele mai multe scriem despre ele”, afirmă jurnalista Romana Puiuleţ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here