România marchează 20 de ani de la aderarea la NATO printr-un eveniment în București

Ministerul Apărării Naţionale organizează miercuri evenimentul „ROMÂNIA – NATO, 20 de ani”, care marchează cele două decenii de apartenenţă a României la Alianţa Nord-Atlantică, transmite Agerpres.ro.

La eveniment vor participa preşedintele Klaus Iohannis, preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, premierul Marcel Ciolacu, personalităţi politice şi militare din ţară şi din state membre ale Alianţei Nord-Atlantice.

România a fost invitată să adere la Alianţă la Summitul NATO de la Praga din noiembrie 2002. La acel moment, aliaţii au lansat invitaţii de aderare pentru şapte state: Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, România, Slovacia şi Slovenia.

Pe 29 martie 2004, România a aderat oficial la NATO prin depunerea instrumentelor de ratificare la Departamentul de Stat al SUA, stat depozitar al Tratatului Alianţei Nord-Atlantice. Depunerea instrumentelor de ratificare a fost urmată, la 2 aprilie 2004, de ceremonia arborării oficiale a drapelului ţării noastre la sediul NATO.

În ultimele două săptămâni în România au avut loc mai multe evenimente pentru a marca cele două decenii de apartenenţă a ţării noastre la Alianţă.

Ministerul Apărării Naţionale a organizat, în această perioadă, în Bucureşti şi în ţară, o serie de evenimente dedicate sărbătoririi a 20 de ani de la aderarea României la Alianţa Nord-Atlantică şi împlinirii a 75 de ani de la înfiinţarea NATO.

Comisia Europeană desfăşoară campania „Is this trUE?”, menită să combată dezinformarea în România

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here