VIDEO | Premieră în SUA: Părinții unui licean care a ucis mai mulți elevi într-un atac armat, condamnați la peste 10 ani de închisoare

Părinţii unui adolescent american – condamnat la închisoare pe viaţă pentru uciderea, în 2021, cu o armă de foc primită cadou de la părinți, a patru elevi de la liceul – au fost condamnaţi la zece până la 15 ani de închisoare pentru ucidere din culpă, o premieră în Statele Unite, relatează AFP.

Mama adolescentului, Jennifer Crumbley, şi tatăl acestuia, James Crumbley, au fost găsiţi vinovaţi  în două procese distincte, în februarie şi martie, potrivit News.ro.

 

”Aceste verdicte confirmă acţiuni repetate sau lipsa unor acţiuni care ar fi putut opri o catastrofă iminentă”, a declarat judecătoarea Cheryl Matthews de la tribunalul din Pontiac, în Michigan (nord).

 

Ea i-a condamnat la aceeaşi pedeapsă, de ”zece până la 15 ani de închsoare”.

Cei doi au efectuat deja doi ani din pedeapsă, în detenţie preventivă.

Ethan Crumbley, care avea 15 ani în momentul comiterii crimelor, a fost judecat ca adult și condamnat la închisoare pe viață, fără posibilitatea de eliberare anticipată, de către un tribunal din comitatul Oakland.

El a pledat vinovat în octombrie 2022 că a luat pistolul Sig Sauer de 9 mm oferit de părinții săi drept cadou de Crăciun, a mers la liceul său din Oxford, cu 50 de gloanțe în rucsac, și i-a împușcat pe elevi.

Ethan Crumbley a ucis două fete și doi băieți cu vârste cuprinse între 14 și 17 ani și a rănit alți șase elevi și un profesor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here