România, pe primul loc în UE la depopulare. Câți români dispar anual

Foto: Inquam Photos/Alex Nicodim

România este afectată de un declin demografic alarmant, arată studiile sociologice de ultimă oră. Potrivit unor date publicate în lucrarea „Dimensiunile teritoriale ale depopulării țării în anul 2020”, semnată de prof. univ. dr. Vasile Ghețău, arată că populația României se reduce semnificativ în fiecare an.

„Populația rezidentă a țării era la începutul anului 2021 de aproape 19,2 milioane locuitori. Declinul din anul 2020 a fost deosebit de mare, de 143.000 de locuitori.

Raportat la numărul populației rezidente a țării, indicatorul a avut nivelul cel mai ridicat din cele 9 țări membre ale Uniunii Europene în care populația a fost în declin (Bulgaria, Croația, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Polonia, Ungaria și România).

Veritabila escaladare a declinului s-a produs prin recrudescența scăderii naturale a populației (120.000 de locuitori), în urma ascensiunii masive a numărului de decese. În secundar, s-a produs prin migrație externă netă negativă (23.000 de persoane)”, arată, într-o analiză succintă postată pe Facebook, sociologul Septimiu Chelcea, profesor la Universitatea București.

1 COMENTARIU

  1. Asta-i motivul pt care cresc preturile la imobiliare ?
    Totul este atipic si facut dupa dorinta de bucines a bancilor comerciale straine si ale politicianului tradator din Romania , asa ca populatia scade ,dar preturile gunoaielor cresc .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here