România trimite Republicii Moldova 100.000 de doze de vaccin AstraZeneca

Sursa: Astrazeneca.com

Alte peste 100.000 de doze de vaccin produs de AstraZeneca sunt transportate, vineri, în Republica Moldova, fiind oferite gratuit de România. Anterior, alte peste 300.000 de doze au fost livrate, ca ajutor umanitar, în ţara vecină, transmite News.ro.

„Astăzi, 100.800 doze de vaccin produs de compania AstraZeneca au plecat către Republica Moldova, în sprijinul autorităţilor implicate în lupta de combatere a pandemiei COVID-19. Guvernul României a decis continuarea acordării ajutorului umanitar, cu titlu gratuit, iar dozele de vaccin, destinate Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică din Republica Moldova, fac parte din rezerva Ministerului Sănătăţii din România”, a transmis, vineri, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).
Dozele de vaccin sunt transportate cu mijloace din dotarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI, pe ruta Bucureşti – Chişinău şi retur.

Potrivit CNCAV, ajutorul umanitar oferit Republicii Moldova, reprezentat de echipamente medicale şi vaccinuri împotriva COVID-19, vine ca parte a pachetului de sprijin anunţat de preşedintele României, Klaus Iohannis, cu ocazia vizitei sale din luna decembrie 2020, la Chişinău.
Până în prezent, în sprijinul Republicii Moldova au fost livrate alte 304.800 de doze, în misiunile din 27 februarie şi 27 martie a.c. România a fost şi este mereu alături de cetăţenii Republicii Moldova, acordând ajutor de fiecare dată, la nevoie, în spiritul relaţiei speciale bazată pe comunitatea de limbă, istorie şi cultură, şi fundamentată pe cooperarea în cadrul Parteneriatului strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.
În 4 februarie 2021, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în calitatea sa de punct naţional de contact, a primit din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgenţă al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, solicitarea autorităţilor din Republica Moldova pentru acordarea de asistenţă internaţională, având în vedere susţinerea eforturilor de combatere a răspândirii
virusului SARS-CoV-2.
Dozele de vaccin împotriva COVID-19, acordate cu titlu gratuit, ca ajutor umanitar, reprezintă numărul de doze achiziţionate de Ministerul Sănătăţii şi livrate de către Compania AstraZeneca, prin acordurile-cadru încheiate de Ministerul Sănătăţii cu Comisia Europeană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here