România TV – fake news despre ”un blackout pregătit de Raed Arafat”. Reacția DSU: scenariu inventat despre o pană de curent națională

Departamentul pentru Situații de Urgență a transmis luni seară, 21 martie, un mesaj în care avertizează în legătură cu un fake news privind o viitoare pană de curent simulată în toată țara, timp de patru zile, scrie ziare.com.

Reacția vine după ce pe site-ul România TV a apărut informația că șeful DSU, Raed Arafat, ar pregăti un scenariu de blackout.

Ca urmare a unor informații false diseminate opiniei publice de către site-ul România Tv, conform cărora, instituția noastră ar pregăti un scenariu care vizează o pană de curent simulată pentru a vedea “cum ar reacţiona spitalele şi populaţia dacă România ar rămâne fără curent electric timp de patru zile”, precizăm că ne DELIMITĂM FERM de aceste informații date “pe surse” care pot crea panică în rândul populației.

Asigurăm întreaga opinie publică că informațiile prezentate de site-ul televiziunii amintit anterior se înscriu în spectrul informațiilor false, de tip FAKE NEWS”, se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a DSU.

Instituția face apel la populație să se informeze doar din surse oficiale.

Potrivit informațiilor de pe site-ul postului TV, care citează surse medicale, ”Raed Arafat ar pregăti un scenariu de blackout în toată ţara. Şeful DSU vrea să vadă cum ar reacţiona spitalele şi populaţia dacă România ar rămâne fără curent electric timp de patru zile”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here