Românul care conduce Air Canada, numit CEO-ul anului pentru a doua oară

Air Canada's Calin Rovinescu Named CEO of the Year for second time by Globe and Mail's Report on Business (CNW Group/Air Canada)

Călin Rovinescu, președintele și directorul executiv al Air Canada, a fost numit CEO-ul anului și strategul anului în țara frunzei de arțar. Premiul a fost dat de publicația Globe and Mail Report on Business. Este pentru a doua oară când românul primește aceasă distincție.

„Abilitatea formidabilă a lui Călin de a prevede ce se va întâmpla în viitor și viziunea curajoasă au ghidat transformarea de succes a Air Canada din ultimul deceniu. Un lider înnăscut, a insuflat o gândire managerială în toată organizația și, în același timp, a luat decizii strategice care au deblocat potențialului liniei aeriene astfel încât astăzi să fie recunoscută drept un campion global al Canadei.” a spus Vagn Sørensen, președintele consiliului director al Air Canada, potrivit unui comunicat dat de companie.

Călin Rovinescu este președinte și CEO al Air Canada de la 1 aprilie 2009.

Născut în Bucureşti în 1955, la vârsta de şase ani se mută la Montreal ală­turi de familia sa, părinţii Ionel şi Adriana, dar şi sora sa Olivia. „Aveam două valize şi 200 de dolari. Niciunul dintre noi nu vorbea franceza sau engleza“, spunea Rovinescu într-un interviu acordat pre­sei canadiene, citat de Ziarul Financiar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here