Rugăciunea „Tatăl Nostru” va fi modificată, începând de duminică

Duminică, 22 noiembrie, a fost ultima dată când rugăciunea „Tatăl Nostru”, așa cum o cunoaștem dintotdeauna, a fost recitată la Liturghie, transmite RADOR. Din 29 noiembrie, prima duminică a noului an liturgic după ritul roman sau latin, noua rugăciune intră în vigoare în majoritatea eparhiilor italiene. Totuși, pentru celelalte biserici va fi timp să se pună în temă cu noile formule până la Paștele 2021.

Prin urmare, din cea mai celebră rugăciune din lume, este eliminat versetul „nu ne duce în ispită”, care devine „nu ne abandona ispitei”.

O modificare care privește în esență traducerea din textul original în greaca veche. Dorită puternic de Papa Francisc, noua versiune a fost deja adoptată de alte conferințe episcopale în respectivele lor limbi.

Între timp, în vederea Crăciunului, ar putea exista un nou protocol pentru cea mai ascultată (și aglomerată) Liturghie a anului. CTS și CEI ar putea întocmi câteva indicații, de la program până la prezență, de la coruri la procesiuni. Printre problemele care urmează a fi rezolvate, de exemplu, cea a programului cu o posibilă prelungire de o oră sau două, pentru seara de 24 decembrie, a măsurilor de restricție (astăzi la ora 22:00), pentru a garanta participarea la „Liturghia de la miezul nopții”. Ar trebui să aibă loc controale riguroase la intrări, respectând numărul maxim al celor care pot sta într-o biserică, garantând distanțarea socială pentru toți. Indicațiile ar putea fi impuse pentru persoanele care pot sta în altar și pentru coriști.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here