Rusia a mutat trupe suplimentare în regiunea Kursk de la graniţia cu Ucraina

Sursa: TASS

Rusia şi-a mutat forţe şi echipamente suplimentare în regiunea Kursk, aflată la graniţa cu Ucraina, pentru a proteja frontiera şi pentru a asigura securitatea, a declarat luni guvernatorul regional Roman Starovoit, citat de agenţia de presă Interfax, relatează Reuters, citată de News.ro.

Autorităţile locale spun că regiunea rusă Kursk, care se învecinează cu regiunea Sumî, din nord-estul Ucrainei, a fost supusă în mod repetat bombardamentelor ucrainene de când Rusia a invadat Ucraina în urmă cu aproape un an.

O parte din trupele ruseşti au intrat atunci din regiunea Kursk, deşi zonele din nord-estul Ucrainei pe care le-au ocupat au fost de atunci recucerite de forţele Kievului.

Guvernatorul rus Roman Starovoit a declarat într-o şedinţă a guvernului regional că în Kursk a fost deja format un contingent solid de personal din forţele armate, poliţiştii de frontieră şi din agenţiile de aplicare a legii, dar că „este necesar să se ofere un sprijin cuprinzător pentru primirea, desfăşurarea şi aranjarea forţelor suplimentare”.

Kievul a avertizat în repetate rânduri că Rusia ar putea face o nouă încercare de a cuceri părţi din nord-estul Ucrainei, subliniind sporirea activităţii militare comune în Belarus, aliat apropiat al Rusiei, un alt punct pe unde s-a făcut invazia din februarie 2022, Belarusul fiind la aproximativ 200 km vest de provincia rusă Kursk.

INFO RUSIA | Petroliștii certați cu feroviarii / Anexarea pensionarilor / Gol de aer în strategia Aeroflot / Războiul, în viziunea lui Žižek / Cu șenilele peste Centrul Saharov

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here