Rusia a testat racheta hipersonică pe care Putin o numește „arma ideală”

Un test al rachetei hipersonice Kinjal a fost efectuat de Rusia, luna aceasta, în zona arctică, a transmis sâmbătă agenţia de presă Tass, citată de Reuters.

Informaţia vine la o zi după ce serviciul secret de informaţii danez a avertizat cu privire la intensificarea rivalităţii geopolitice în nord şi a spus că armata chineză foloseşte tot mai mult cercetarea ştiinţifică în zona arctică pentru a pătrunde în regiune, precizează News.ro.

„Testele au avut loc la jumătatea lunii noiembrie”, a scris Tass citând surse militare.

Interceptorul MiG-31K a decolat din Olenegorsk, în nordul regiunii Murmansk, şi a lansat racheta spre o ţintă terestră din regiunea arctică Komi a Rusiei, a scris Tass. Nu au fost date mai multe detalii.

Serviciul danez a transmis în raportul anual lansat vineri că „un masiv joc de putere se conturează” între Rusia, Statele Unite şi China, ceea ce intensifică tensiunile în regiunea arctică.

Preşedintele rus Vladimir Putin a divulgat existenţa Kinjal în martie 2018, împreună cu a altor sisteme de rachete pe care le-a caracterizat ca imbatabile.

În primăvara anului trecut, Rusia a anunţat că a testat cu succes racheta hipersonică Kinjal, „arma ideală”, aşa cum a numit-o Vladimir Putin.

Potrivit presei ruse, Kinjal poate lovi ţinte aflate la o distanţă de până la 2.000 de km, cu focos nuclear sau convenţional, şi că acest tip de rachete a fost deja instalate în sudul Rusiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here