Rusia, acuzată că a adus propagandişti în oraşul ucrainean Melitopol care aleargă prin oraș și vorbesc despre condițiile bune de viață sub ocupație

T-62M pe un tren militar, în Melitopol, în primăvara lui 2022 / Sursa: telegram.com.ua

Autorităţile ruse au adus un număr mare de propagandişti în oraşul Melitopol, ocupat temporar, din regiunea Zaporojie pentru a răspândi ştiri false despre viaţa sub ocupaţie, relatează Ukrinform.

Declaraţia a fost făcută de primarul localităţii, Ivan Fedorov, potrivit News.ro.

Potrivit lui Fedorov, în spaţiul informaţional din Melitopol, nu există ştiri imparţiale, ci doar propagandă rusă.

„Tipăresc aproape toate ziarele care erau publicate înainte de 24 februarie 2022. Au înlocuit doar literele cu simbolurile „Z” şi „V” şi încearcă să-şi răspândească propaganda în acest fel. Au adus un număr mare de aşa-zişi jurnalişti din Rusia continentală, care aleargă prin Melitopol şi vorbesc despre condiţiile bune de viaţă sub ocupaţie, confundând dorinţa cu realitatea”, a spus Fedorov.

De exemplu, ocupanţii ruşi spun că vor repara o şcoală de sport locală. Dar, de fapt, acea facilitate a fost renovată în 2017.

În plus, se vorbeşte despre construirea unei maternităţi. Cu toate acestea, a fost construită în 2021.

„Un întreg „batalion” de propagandişti care încearcă să spele creierul oamenilor, dar se concentrează mai ales asupra celor care trăiesc în Rusia”, a adăugat Fedorov.

Conform lui Fedorov, ocupanţii ruşi au înfiinţat chiar şi o falsă uniune a jurnaliştilor în Melitopol, deoarece ei văd oraşul drept centrul lor administrativ. În acelaşi timp, niciunul dintre profesioniştii ucraineni din mass-media care lucrau la Melitopol înainte de invazia rusă nu a fost de acord să colaboreze cu inamicul, subliniază Ukrinform.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here