Rusia admite greu că șeful ISIS a murit, dar vorbește de o „contribuţie importantă” a lui Trump

sursa: kremlin.ru

Moartea liderului grupării Statul Islamic (SI) Abu Bakr al-Baghdadi va fi ”o contribuţie importantă” la lupta împotriva terorismului, a comentat Kremlinul luni, anunţând totodată că aşteaptă confirmarea acestei informaţii, relatează AFP, preluată de News.ro.

”Dacă informaţia morţii lui al-Baghdadi este cu adevărat confirmată, atunci vom putea vorbi despre o contribuţie importantă a preşedintelui Statelor Unite la lupta împotriva terorismului internaţional”, a declarat presei un purtător de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov.

”Această informaţie nu poate să provoace vreo reacţie negativă a puterii ruse”, a adăugat el.

Peskov a recunoscut că militari ruşi au ”văzut într-adevăr în zonă avioane americane, drone americane”, după ce Ministerul rus al Apărării a anunţat duminică seara că ”nu deţine informaţii fiabile cu privire la acţiunile armatei americane în zona de dezescaladare Idleb”, unde se ascundea al-Baghdadi, potrivit Washingtonului.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat duminică moartea lui Abu Bakr al-Baghdadi într-o operaţiune militară americană în nord-vestul Siriei, efectuată în noaptea de sâmbără spre duminică.

El a prezentat o versiune detaliată a raidului în cursul căruia liderul SI a fost încolţit de către forţele americane şi şi-a detonat centura plină de explozivi.

După operaţiune, care a condus la moartea liderului SI, Donald Trump a mulţumit Rusiei, Turciei, Siriei, Irakului şi kurzilor din Siria.

Cel mai căutat om din lume, considerat vinovat de multiple atrocităţi în Irak şi Siria şi de atentate sângeroase în mai multe ţări, a fost dat ca mort în mai multe rânduri, în ultimii ani.

În iunie 2017, Rusia a afirmat că probabil l-a ucis pe al-Baghdadi într-un atac aerian, în mai, în aprpiere de oraşul sirian Rakka (nord).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here