Rusia ameninţă Ucraina cu „consecinţe extrem de periculoase”, după recunoaşterea regiunilor separatiste

Foto: Unsplash

Rusia a ameninţat Ucraina cu noi consecinţe în cazul unor „planuri militariste” din partea Kievului, după ce Moscova a recunoscut independenţa regiunilor separatiste din estul Ucrainei şi a anunţat că va trimite acolo trupe, informează marţi DPA, potrivit Agerpres.

Ambasadorul Rusiei la ONU Vasili Nebenzia a declarat că Kievul are planuri să bombardeze şi să provoace Lugansk şi Doneţk, cunoscute sub numele de Donbas.

După recunoaşterea de către Moscova a regiunilor, acest lucru ar putea avea „consecinţe extrem de periculoase”, a declarat el în cadrul unei reuniuni de urgenţă a Consiliul de Securitate al ONU.

Nebenzia a acuzat conducerea ucraineană pentru escaladarea tensiunilor.

El a spus că „refuzul categoric” al Kievului de a discuta direct cu liderii separatişti din Donbas este o dovadă că Ucraina nu intenţionează să-şi îndeplinească partea din acordul de la Minsk, făcând referire la un acord între Rusia şi Ucraina din 2015 pentru a rezolva conflictul din regiunea Donbas.

Pentru a evita războiul, a mai spus el, Ucraina trebuie obligată să pună capăt „provocărilor”.

LIVE TEXT | Zelenski: „Să vedem acum cine este adevăratul nostru prieten”. Reacții la nivelul ONU: „Cine urmează să fie invadat?”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here