Rusia anunţă că a simulat lovituri de rachete cu capacitate nucleară în Kaliningrad

Sursa: Wikipedia

Rusia a anunţat miercuri că forţele sale au simulat lovituri de rachete cu capacitate nucleară în enclava vestică Kaliningrad, pe fondul campaniei militare a Moscovei în Ucraina, conform AFP, preluată de News.ro.

Anunţul a venit în cea de-a 70-a zi a intervenţiei militare a Moscovei în Ucraina, cu mii de morţi şi cu peste 13 milioane strămutate în cea mai gravă criză a refugiaţilor din Europa de la al Doilea Război Mondial.

După ce a trimis trupe în Ucraina la sfârşitul lunii februarie, preşedintele rus Vladimir Putin a lansat ameninţări, sugerând disponibilitatea de a desfăşura armele nucleare tactice ale Rusiei.

În timpul manevrelor militare de miercuri, din enclava de la Marea Baltică situată între  Polonia şi Lituania, Rusia a simulat „lansări electronice” de sisteme de rachete balistice mobile Iskander cu capacitate nucleară, a anunţat ministerul Apărării într-un comunicat.

Forţele ruse au practicat lovituri simple şi multiple asupra ţintelor care imitau lansatoare de sisteme de rachete, aerodromuri, infrastructură protejată, echipamente militare şi posturi de comandă ale unui inamic, se arată în comunicat.

De asemenea, conform aceleiaşi surse, militarii au desfăşurat acţiuni ” în condiţii de radiaţie şi contaminare chimică”.

La exerciţii au participat peste 100 de militari.

Rusia a plasat forţele nucleare în alertă maximă la scurt timp după ce Putin a trimis trupe în Ucraina, pe 24 februarie.

Autorul „Metro 2033”: Marea mea teamă este că, de îndată ce Putin va pleca, Rusia va fi așa de zguduită, încât însăși integritatea și existența ar putea fi în pericol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here