Rusia anunţă în premieră lansarea rachetelor de croazieră Kalibr de pe submarin împotriva unor obiective militare ucrainene

Rusia a utilizat un submarin diesel în Marea Neagră pentru a lovi ţinte militare ucrainene cu rachete de croazieră de tip Kalibr, aceasta fiind prima oară când Moscova anunţă folosirea submarinelor sale pentru a lovi teritoriul ucrainean, informează Reuters şi EFE, citate de Agerpres.ro.

„Echipajul unui submarin diesel-electric al Flotei ruse din Marea Neagră a lansat o salvă de rachete de croazieră Kalibr împotriva infrastructurii militare a forţelor armate ale Ucrainei”, a transmis Ministerul rus al Apărării pe contul său de Telegram.

În înregistrarea video postată de Ministerul rus al Apărării sub această informaţie se arată o salvă de rachete Kalibr ieşind din mare şi trecând dincolo de orizont spre ceea ce ministerul a spus că sunt ţinte militare ucrainene.

Este prima oară de la începutul invaziei ruse din Ucraina când Ministerul rus al Apărării informează despre recurgerea la lovituri de pe submarin împotriva unor obiective ucrainene, a transmis vineri agenţia de presă Interfax.

Până în prezent, Moscova a raportat utilizarea de fregate, avioane şi sisteme de rachete în campania sa în Ucraina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here