Rusia îl convoacă pe ambasadorul olandez la Moscova, Gilles Beschoor Plug, pentru presupusele încercări de recrutare a ataşatul militar al Ambasadei Rusiei la Haga

Sursa: Pixabay

Rusia l-a convocat pe ambasadorul olandez la Moscova, Gilles Beschoor Plug, pentru o aşa-numită încercare a serviciilor de informaţii străine de a recruta ataşatul militar al Ambasadei Rusiei la Haga la începutul lunii octombrie, potrivit unui comunicat emis de Ministerul rus de Externe, luni, relatează CNN, citat de News.ro.

”I s-a emis o înştiinţare de protest vehement în legătură cu recrutarea ataşatului militar al Ambasadei Rusiei la Haga pe 20 octombrie a acestui an de către un reprezentant al serviciilor de informaţii britanice. În timpul conversaţiei, s-a subliniat că astfel de acţiuni provocatoare sunt inacceptabile”, se arată în comunicat.

Ministerul rus de Externe a specificat că ”astfel de acţiuni neprietenoase” duc la destabilizarea suplimentară a relaţiilor bilaterale.

Ministerul a mai susţinut că au existat mai multe astfel de provocări comise de serviciile de informaţii străine în ultimii ani în Ţările de Jos.

Comunicatul adaugă că autorităţile olandeze şi agenţiile de aplicare a legii ”nu numai că nu opresc astfel de acţiuni ilegale, ci participă şi ele însele” la acestea, încercând să spioneze diplomaţii ruşi sau să îi recruteze.

CNN a contactat autorităţile olandeze pentru comentarii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here