Rusia incriminează profanarea panglicii militare Sf. Gheorghe, un simbol al gloriei armatei

Parlamentul rus a adoptat o lege ce incriminează profanarea panglicii militare negru-portocaliu a Sfântului Gheorghe, informează marţi DPA, citată de Agerpres.ro.

„Panglica Sfântului Gheorghe este unul dintre simbolurile gloriei armatei Rusiei”, se arată într-un proiect de lege publicat marţi. Prin urmare, oricine care profanează în mod public simbolul va fi pedepsit.

Pedeapsa maximă este de cinci ani de închisoare. Amenzi de până la 70.000 de euro (74.500 de dolari) sunt de asemenea posibile.

Panglica Sfântului Gheorghe datează din vremea ţarilor şi a fost interzisă iniţial de comunişti până la Al Doilea Război Mondial când a fost reintrodusă în Uniunea Sovietică ca panglică militară.

Din 2005, este un simbol comemorativ în Rusia, care în ultimii ani a devenit din ce în ce mai mult un semn de recunoaştere pentru sprijinul faţă de politicile preşedintelui Vladimir Putin şi cel mai recent, războiul său împotriva Ucrainei, notează agenţia germană de presă.

Legea de a proteja panglica devenise necesară pentru că în Ucraina oamenii sunt „torturaţi şi chiar ucişi” pentru că o poartă, a susţinut deputatul Dumei de Stat (camera inferioară a parlamentului n.r.) Andrei Kartapolov.

Panglica Sfântului Gheorghe este interzisă în mai multe foste republici sovietice ca un semn al agresiunii ruse.

INFO RUSIA | Idei sunt, oameni nu / Crește indisciplina pe front / Greu cu surogatul / Iarna trădătoare / Tot mai urât în culisele Wagner

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here