Rusia își canibalizează aeronavele civile

Lipsa de piese alimentată de sancțiuni ample a făcut ca Moscova să caute soluții pentru a-și recicla flota civilă existentă, pentru a menține avioanele în zbor, notează Izvestia, citată de Politico. Astfel, Aeroflot, transportatorul principal al Rusiei, a început să demonteze avioane pentru a le recicla piesele, pentru a fi folosite la alte avioane.

Sursa citată scrie că ministerul rus al transporturilor analizează reguli care să reglementeze modul în care transportatorii folosesc piesele avioanelor existente pentru a înlocui echipamentele uzate sau stricate.

Sancțiunile Statelor Unite și ale Europei împotriva Rusiei, după invazia Ucrainei, au întrerupt o sursă majoră de piese și asistență tehnică pentru sectorul aviației ruse.

Sancțiunile încep să dea rezultate: Izvestia scrie că transportatorul amiral al Rusiei, Aeroflot, a început să demonteze o serie de avioane pentru a le recicla piesele, pentru a fi folosite în alte avioane.

În prezent, reglementările naționale nu stabilesc modul în care companiile aeriene folosesc piesele existente pentru a-și repara flotele. Potrivit ziarului rus, industria a abordat guvernul pentru a cere reguli care să codifice practica.

Noul regulament ar putea intra în vigoare la începutul anului viitor. Acesta ar stabili o dată de expirare pentru piesele de schimb și testele necesare care ar trebui efectuate pentru a se asigura că înlocuirile sunt sigure.

Un studiu guvernamental rus estimează că peste 90% din toți pasagerii din Rusia zboară cu aeronave bazându-se pe tehnologie străină și că flota națională este programată să se micșoreze până în 2025, pe măsură ce aeronavele străine sunt dezafectate treptat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here