Cât pierde Crimeea din cauza primelor explozii-surpriză care o lovesc. Oficial ucrainean: diversiunile și sabotajele vor continua

Sursa: Pixabay

Circulația trenurilor, în Crimeea, a fost restabilită după o situație de urgență cu avarii la șinele de lângă localitatea Djankoe, scrie Kommersant. În după-amiaza și seara zilei de 16 august, transportul pasagerilor din peninsulă s-a desfășurat conform orarului – cu autobuzele până la gara Vladislavovka și apoi cu trenurile. Potrivit participanților la piață, în Crimeea fluxul de turiști poate scădea cu 5-30% din cauza sabotajului, în condițiile în care marea majoritate a turiștilor ajung în peninsulă cu transportul auto. Nu în ultimul rând, la sfârșitul anului, cererea de călătorii, care este în scădere încă din primăvară, pe fondul închiderii traficului aerian, va scădea serios.

Comunicațiile feroviare din Crimeea, întrerupte marți dimineața ca urmare a deteriorării șinelor de lângă Djankoe, au fost restabilite până seara, iar Ministerul Apărării de la Moscova a identificat sabotajul drept cauza situației de urgență.

TC „Grand Service Express” (GSE, operatorul de transport în comunicare cu Crimeea) a raportat dimineața că circulația trenurilor în zona gării Azovskaia a fost suspendată, șapte trenuri au fost întârziate (șase – spre Crimeea, unul din Crimeea). Printre acestea s-au numărat trenurile 92 (Moscova-Sevastopol), 28 (Moscova-Simferopol), 180 (Sankt Petersburg-Evpatoria), 183 (Murmansk-Sevastopol) și 374 (Simferopol-Smolensk).

După cum a transmis GSE, pentru Kommersant, numărul de pasageri din trenurile întârziate a fost de 3422.

În timpul zilei, circulația trenurilor a fost organizată după o schemă temporară – din gara Vladislavovka, unde călătorii puteau ajunge singuri, sau din gara de plecare sau cea din Simferopol, cu ​​autobuzul. În total, au fost mobilizate 78 de autobuze. Trenul 374 (Simferopol-Smolensk) a fost primul care a părăsit Vladislavovka conform acestei scheme la ora 17:08, cu o întârziere, potrivit GSE, de mai puțin de trei ore.

Potrivit vicepreședintelui ATOR și directorului general al operatorului de turism „Dolphin” Serghei Romașkin, 90-95% dintre turiștii aflați în vacanță în Crimeea vin acolo cu mașina. În opinia sa, reducerea cererii de călătorii în Crimeea din cauza stării de urgență nu va depăși 5-10%. Domnul Romașkin explică și că incendiul de la aerodromul din Novofedorovka a provocat teamă în rândul turiștilor, dar Djankoe se află la o oarecare distanță de stațiuni.

Diminuarea fluxului turistic spre Crimeea s-a înregistrat încă din primăvară, pe fondul unui trafic aerian limitat și al temerilor călătorilor: în primăvară, cererea a fost de 30% față de nivelul anului trecut, iar vara a ajuns la 50-60%.

Acum, potrivit lui Serghei Romașkin, cererea este de aproximativ 40% față de anul trecut. Dar prognoza lui pentru rămâne neschimbată: regiunea va pierde aproximativ jumătate din turişti. Este deja sfârșitul sezonului, explică domnul Romașkin, iar 90% dintre turiștii care și-au plănuit o excursie în Crimeea au plecat deja sau sunt în vacanță.

Directorul executiv al Asociației Tour Operatorilor din Rusia, Maia Lomidze, subliniază că până acum reacția turiștilor la evenimentele din Crimeea este destul de restrânsă: rezervările actuale au scăzut, dar industria turismului nu vede anulări și plecări în masă din statiuni.

Un interlocutor „Kommersant” din piața turismului explică faptul că, în mod tradițional, un astfel de fundal informațional negativ duce la o scădere a vânzărilor cu 20-30%. Reacția turiștilor poate fi monitorizată în următoarele zile, dar în cazul Crimeei, poate fi mai puțin pronunțată decât de obicei: fluxul de turiști în regiune a fost deja mult redus, spune el.

Pe de altă parte, site-ul Meduza îl citează pe consilierul prezidențial ucrainean Mihail Podoliak, potrivit căruia vor mai fi sabotaje pe teritoriul ocupat de ruși.

Potrivit lui Podoliak, atât partizanii, cât și armata ucraineană vor efectua diversiuni și acte de sabotaj în Crimeea. Oficialil de la Kiev a adăugat că în Rusia, în ansamblu, numărul incidentelor ciudate a crescut în ultima vreme.

În timpul războiului, trebuie să fim atenți cu informațiile pe care le difuzează chiar și reprezentanții oficiali ai uneia sau alteia părți din conflict.

Pe 16 august, în satul Maiskoe, districtul Djankoiski, din Crimeea, au avut loc explozii la un depozit de muniții. Ministerul rus al Apărării a spus că acesta a fost un „sabotaj”. În satul Gvardeiskoye, din regiunea Simferopol, din Crimeea, au avut loc mai multe explozii  un aerodrom militar.

Problema strategică a Chinei și a Rusiei. George Friedman explică de ce SUA se descurcă cu amândouă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here