Rusia l-a demis pe comandantul Districtului militar de vest, Alexander Juravliev, potrivit RBC

Rusia l-a demis pe comandantul Districtului militar de vest, Alexander Juravliev, ultimul oficial demis dintr-o serie de înalţi oficiali care au fost concediaţi după o serie de înfrângeri şi umilinţe în războiul din Ucraina, a relatat publicaţia RBC, citată de Reuters, notează News.ro.

General-colonelul Alexander Juravliev va fi înlocuit de general-locotenentul Roman Berdnikov, potrivit RBC.

Nu a existat nicio confirmare oficială a schimbării, care a fost anunţată şi de alte site-uri de ştiri.

Districtul militar de vest este unul dintre cele cinci care alcătuiesc forţele armate ale Rusiei.

Anunţul lui Juravliev urmează pierderilor dramatice ale Rusiei în nord-estul Ucrainei luna trecută şi recuceririi Lîmanului înregistrată sâmbătă de către forţele ucrainene. Moscova a folosit Lîmanul ca un important centru logistic în regiunea Doneţk.

Preluarea de către Ucraina a iniţiativei în războiul care se desfăşoară de şapte luni a stârnit consternare din partea aliaţilor de la Kremlin şi o rară ridiculizare publică a celor mai importanţi oficiali ruşi, inclusiv a doi aliaţi ai preşedintelui Vladimir Putin.

Săptămâna trecută, Ministerul Apărării a anunţat că viceministrul responsabil cu logistica, generalul Dmitri Bulgakov, a fost înlocuit.

De asemenea, comandantul flotei Mării Negre a fost concediat în luna august după o serie de umilinţe, inclusiv scufundarea principalei nave de război şi pierderea a opt avioane de război într-un atac asupra unei baze ruseşti din Peninsula Crimeea, a relatat la acea dată agenţia de presă rusă RIA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here