Rusia: Mai multe instalații energetice din Smolensk, în flăcări după un atac cu dronă lansat de Ucraina

Sursa: captură video

Un incendiu a izbucnit la instalaţiile energetice şi de combustibil din regiunea rusă Smolensk, ca urmare a unui atac cu drone lansat de Ucraina, a declarat Vasili Anokhin, guvernatorul regiunii vestice, potrivit Reuters, citată de News.ro.

„Regiunea noastră este din nou atacată de drone ucrainene. Ca urmare a atacului inamic asupra instalaţiilor civile de combustibil şi energie, au izbucnit incendii în districtele Smolensk şi Yartsevo”, a declarat Anokhin pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Nu s-a ştiut imediat ce instalaţii au luat foc. Nu există rafinării mari de petrol în regiunea Smolensk.

Separat, Igor Artamonov, guvernatorul regiunii Lipetsk din sud-vestul Rusiei, a declarat că o dronă de acolo a căzut asupra unei zone industriale. El a precizat pe Telegram că nu au existat răniţi, dar locuitorii din apropiere au fost evacuaţi ca măsură de precauţie.

Reuters nu a putut verifica în mod independent rapoartele.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Ucrainei. Kievul comentează rareori atacurile din interiorul Rusiei, dar oficialii ucraineni au declarat că distrugerea infrastructurii energetice, militare şi de transport critice a Rusiei subminează eforturile generale de război ale Moscovei.

Războiul în imagini – Zilele 787-790

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here