Rusia vrea să menţină relaţii diplomatice cu Occidentul

Rusia vrea să menţină relaţii diplomatice cu ţările occidentale în pofida expulzărilor în serie de diplomaţi ruşi, a afirmat miercuri viceministrul de externe Aleksandr Gruşko pentru agenţia Interfax, transmite Reuters, citată de Agerpres.ro

Mai multe state europene au expulzat un mare număr de diplomaţi ruşi în ultimele zile, pe fondul valului de indignare produs în Europa în urma relatărilor despre descoperirea unor gropi comune şi a unor civili ucişi în oraşul ucrainean Bucea după retragerea trupelor ruse.

În declaraţia pentru Interfax, Gruşko a afirmat că Rusia, care a promis că va reacţiona la expulzări, evaluează deciziile statelor europene.

‘Cu toate acestea, poziţia noastră rămâne absolut aceeaşi: pledăm pentru menţinerea deschisă a canalelor diplomatice’, a spus el.

Potrivit oficialului rus, ţările europene care perturbă activitatea diplomaţilor ruşi fac rău propriilor interese.

El a avertizat de asemenea faţă de orice acţiune potenţială împotriva exclavei ruse Kaliningrad, situată între Polonia şi Lituania, la Marea Baltică.

‘Sper cu adevărat că bunul simţ în Europa nu va permite să se înceapă niciun fel de jocuri în jurul Kaliningradului’, a spus el, potrivit agenţiei TASS. ‘Cred că mulţi înţeleg că aceasta ar însemna un joc cu focul’, a adăugat viceministrul.

Gruşko a mai spus că Rusia ‘nu are contacte cu NATO’ şi că ‘nu există nimic de discutat cu NATO’.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here