Rușii l-au eliberat pe britanicul Aiden Aslin care fusese condamnat la moarte

Britanicul Aiden Aslin, care în iunie a fost condamnat la moarte de un tribunal din autoproclamata Republică Populară Donețk și acuzat că a fost mercenar pentru Ucraina, se află printre cetățenii străini eliberați de ruși în ultimul schimb de prizonieri.

Prim-ministrul Liz Truss a confirmat că în total cinci cetățeni britanici care erau reținuți în estul Ucrainei au fost eliberați.

„Vestea extrem de binevenită că cinci cetățeni britanici reținuți de separatiștii susținuți de Rusia în estul Ucrainei se întorc în siguranță, punând capăt unor luni de incertitudine și suferință pentru ei și familiile lor”, a declarat ea.

„Rusia trebuie să pună capăt exploatării nemiloase a prizonierilor de război și a deținuților civili în scopuri politice”, a adăugat premierul britanic. De asemenea, Truss i-a mulțumit președintelui ucrainean Volodimir Zelenski pentru eforturile sale de a asigura eliberarea deținuților, precum și Arabiei Saudite pentru asistență”.

Zece prizonieri de război au fost eliberați în cadrul unui schimb. Ceilalți cinci provin din America, Suedia, Croația și Maroc, potrivit guvernului Arabiei Saudite.

Deputatul Robert Jenrick a confirmat pe Twitter că unul dintre cei eliberați este Aiden Aslin, în vârstă de 28 de ani, care a fost condamnat la moarte de autoritățile din Republica Populară Donețk, susținută de Rusia, alături de un alt deținut britanic, Shaun Pinner, în vârstă de 48 de ani.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here