Saga caselor de marcat. Ministerul Finanțelor, pe punctul de-a pune capăt unei găuri negre a evaziunii fiscale

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, ar putea înregistra o performanță unică în douăzeci și unu de ani. Mai precis, ar putea sfârși o saga pasată de la o guvernare la alta: „lungul drum” al conectării caselor de marcat la baza de date a ANAF. Un proiect care datează în varii forme din 1999, anul eclipsei de soare. O eclipsă de soare care, în deceniile ce au urmat, s-a transformat într-o eclipsă fiscală.

„Astăzi sau mâine cred că facem conectarea primelor case de marcat. Primele case de marcat se vor conecta, cred că mâine, la ANAF”, a precizat Florin Cîțu, marți seara, la Realitatea Plus.

Acest pas este un detaliu dintr-un tablou mai vast al interconectării digitale a instituțiilor publice promovată de Guvernul Orban.

Procesul, care va culmina cu înregistrarea la ANAF a tuturor bonurilor fiscale emise de companii, în timp real, se va desfășura în trei etape, după cum explica recent ministrul Finanțelor pentru Economica.net.

ETAPA1: de la 1 iulie, se va trece la colectarea informațiilor de la 50.000 de mari companii companii. ETAPA 2: din septembrie, încep 50.000 de firme mijlocii. ETAPA3: din noiembrie, toate cele 450.000 de companii mici.

Florin Cîțu spune că este nevoie de informații de calitate din economia reală, și crede că această monitorizare în timp real va duce la o competiție corectă la nivelul firmelor private.

„Suntem în discuții permanente cu furnizorii de case de marcat, cu asociațiile de comercianți și companiile din HORECA pentru a implimenta acest proiect fără costuri suplimentare. Este un proiect amânat ani de zile și care va aduce beneficii reale firmelor corecte din piața locală, pentru că Fiscul nu va mai declanșa controale inopinate decât acolo unde indică analizele de risc, unde se ridică semne de întrebare. În următoarele zile vom anunța în premieră noi măsuri de transformare digitală a fiscului, care ar fi putut să ușureze de mult timp viața românilor”, declarat Cîțu luna trecută.

Platforma software a fost donată Ministerului Finanțelor Publice de către Asociația pentru Tehnologii Avansate. În platformă vor fi integrate și bazele de date cu fișierele colectate până în prezent (formularul A4200 – care va fi eliminat ulterior) pentru a fi folosite în cadrul procesului de analiză.

Noutatea sistemului implementat acum constă în faptul că tot volumul de date primite și stocate din 2018 până în prezent, cât și datele noi raportate zilnic vor fi folosite și pentru analize predictive. Acest sistem va permite recunoșterea unor tipare și le va semnala pe cele disfuncționale sau atipice.

Epopeea caselor de marcat

Evaziunea Fiscală este o „boală” veche a economiei noastre. Nu de puține ori, la nivel european, România s-a situat la coada clasamentului în privința gradului de colectare a taxelor – sub 30%. În bani, combaterea anemică a evaziunii fiscale costă statul român 17 miliarde de euro anual.

România a încercat să iasă din nebuloasa evazionistă încă din 1999, prin OUG 28/1999, numai că această ordonanță a fost blocată ulterior de alte OUG-uri emise de Guvernele care s-au succedat în perioada 2000-2013.

În 2014, Guvernul Ponta emite OUG 91, un soi de clonă a obligativităților instituite prin OUG 28/1999, impunându-le agenților economici care comercializează bunuri de larg consum cu plata în numerar sau card să se doteze cu case de marcat cu registru electronic. Mai mult, OUG 91 impunea și obligativitatea conectării caselor de marcat la serverele ANAF.

În acest scop, ANAF contractase de la Banca Mondială un credit de 91 milioane dolari pentru modernizarea rețelei informatice și creșterea capacității de stocare și prelucrare a datelor.

Ceea ce suna seducător pe hârtie, s-a dovedit în realitate a fi doar jackpot pentru consultanță, în care ANAF a fituit 15 milioane de dolari și niciun șfanț pentru actualizarea sistemului informatic.

Apoi s-a ajuns și într-un carusel al ordonanțelor. Guvernele Ponta și Cioloș, prin ordonanțele 17/2015, 57/2015 și 98/2016, au prorogat termenele prevăzute în OUG 91/2014.  

Septembrie 2017: Guvernul Tudose aprobă OUG 20/2017, prin care agenților economici li se dă o nouă păsuire pentru dotarea cu case de marcat cu registre electronice, 1 iunie 2018 pentru contribuabilii mari și mijlocii și 1 august 2018 pentru micii contribuabili.

În aprilie 2018, aceste termene din ordonanță sunt aprobate prin Legea 353. La orizont se ghicea intrarea în linie dreaptă. Doar o iluzie optică.

O iluzie, căci în mai 2018, prin OUG 44, Guvernul Dăncilă proroga cu trei luni termenele, respectiv 1 septembrie pentru contribuabilii mari și mijlocii și 1 noiembrie pentru contribuabilii mici.

Au mai trecut doi ani în vid și abia acum pare a se zări o luminiță la capătul tunelului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here