Expoziţia internaţională Entertainment Arena Expo, ce reuneşte distribuitori şi producători de jocuri de noroc şi jocuri pentru cazino live, la Romexpo, în Bucureşti, marţi 5 septembrie 2017. Inquam Photos / George Călin

Ultimele restricții care vizează Capitala nu se aplică și sălilor de jocuri de noroc, care rămân deschise, spre deosebire de teatre. Explicația este simplă: păcănelele aduc bani mulți la buget, atât de necesari în această perioadă, în timp ce teatrele nu, informează stirileprotv.ro.

Sălile de jocuri de noroc nu se vor închide în această perioadă”, a anunțat marți seară Comitetul pentru Situații de Urgență din București.

În schimb, ”se vor închide și sălile de spectacole și concerte”, până când rata incidenței cazurilor va scădea din nou sub 150 de cazuri la 100.000 de locuitori.

”Toate măsurile vor intra în vigoare de miercuri și vor dura cel puțin 7 zile”, a precizat Comitetul pentru Situații de Urgență București.

Închiderea teatrelor, dar nu și a sălilor de jocuri de noroc poate provoca discuții cu privire la normalitatea acestei situații.

Dincolo de orice polemici stau însă cifrele. Păcănelele aduc bani la buget, și încă bani foarte mulți, fără de care sistemul din România ar intra în colaps. Inclusiv teatrele.

Și asta pentru că toate teatrele din România sunt subvenționate aproape integral de stat. Teatrul Național București, cea mai mare instituție de acest gen din țară, nu face excepție.

Din punct de vedere financiar, cea mai mare performanță a TNB a fost să-și asigure din încasări un sfert din buget.

*Jocurile de noroc aduc 2 milioane de euro pe zi la buget

Am ajuns la performanţa de a putea avea venituri proprii, în primul semestru, în valoare de 25% din total cheltuieli din buget”, spunea directorul general Ion Caramitru pentru Adevărul, în toamna anului trecut, deci înainte de pandemie.

În schimb, industria jocurilor de noroc din România asigură venituri anuale la bugetul de stat în valoare de 600 de milioane de euro şi un grad de colectare de peste 99%, arată asociațiile din domeniu.

Industria păcănelelor asigură 45.000 de locuri de muncă și virează zilnic 2 milioane de euro la bugetul de stat, iar în aceste condiții are o contribuție vitală la finanțarea nu numai a sistemului sanitar, aflat oricum în pragul colapsului din cauza crizei Covid-19, dar și a teatrelor care se văd din nou închise, mai scrie sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here