Salvamar român, erou în Italia după ce a salvat un copil

Un salvamar român a devenit eroul presei în Italia, după ce a salvat de la înec un copil în vârstă de 12 ani.

Copilul a fost readus la viață după ce salvamarul s-a chinuit timp de 12 minute să-l resusciteze.

„Mulțumesc Alin, ești un salvamar erou”, a transmis mama copilului după ce acesta a fost externat din spital.

Intervenția românului de 38 de ani asupra copilului de 12 ani căruia i s-a făcut rău în timp ce înota în mare, la Ostia, a fost salvatoare, a scris La Repubblica.

Alin, salvamar pe plaja „Bahia”, în cea mai populară zonă din Ostia, expert în curse cu obstacole precum „Spartan Race”, a rememorat momentele de sâmbăta trecută, când, dacă nu ar fi avut pregătirea necesară, nu ar fi putut salva copilul.

„Când l-am recuperat din apă, băiatul era inconștient. Așa că am făcut resuscitarea oferită de protocolul BLS (Basic Life Support, procedura de prim-ajutor care include resuscitare cardiopulmonară și o serie de alte acțiuni)”, spune Alin, adăugând: „Am făcut masaj cardiac și respirație artificială în secvență, iar la final, la al patrulea ciclu al procedurii, băiatul și-a redeschis ochii, cu mama în lacrimi urlând de bucurie. Ulterior, a intervenit medicul de 118, iar băiatul a fost transportat cu elicopterul la spitalul din Roma <Bambin Gesù>„.

Salvamarul povestește că a fost apoi contactat de mama copilului, Olga, care i-a mulțumit, l-a asigurat că fiul ei este bine și că a fost externat.

Apoi mi-a promis că va veni pe plajă să-mi mulțumească personal. Astfel de situații nu sunt, din fericire, foarte dese, dar când se întâmplă, nu trebuie să pierzi niciodată controlul și să știi exact ce acțiuni trebuie să faci. Și aceasta este o sursă de mare satisfacție personală și profesională pentru mine„, a spus Alin, la rândul lui tată a doi copii, scrie Mediafax.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here