A murit Cristina Țopescu. Ce spune vecina care a sunat la 112

ACTUALIZARE. Pe pagina de Facebook a Cristinei Țopescu a fost postat, luni dimineață, un mesaj lăsat de Diana Maria. Femeia se prezintă drept vecina și prietena jurnalistei. Susține că a creat pagina respectivă de Facebook pentru Cristina Țopescu, iar azi va veni cu detalii despre viața vedetei, din ultimii ani.

Realizatoarea de televiziune şi prezentatoarea Cristina Ţopescu a fost găsită fără viaţă, duminică seară, în locuinţa ei din oraşul Otopeni, a informat, duminică seară, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov, preluat de News.ro.

„În cursul acestei seri, în jurul orelor 22:00, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat de către o femeie cu privire la faptul că vecina ei nu a mai fost văzută de aproximativ trei săptămâni. În urma sesizări, polițiștii orașului Otopeni au intrat în imobilul respectiv unde au găsit o persoană decedată care nu prezintă urme vizibile de violența. Urmează să se efectueze în cauză expertiza medico legală”, se arată într-un comunicat al IJP Ilfov.

Ce spun miniștrii Internelor și Sănătății

MAI a transmis și un mesaj pe Facebook, în care aduce aminte că, în 22 decembrie 2019, Cristina Țopescu s-a aflat în fața sediului ministerului, fostul sediu al CC. Ea s-a numărat printre personalitățile care au citit numele eroilor căzuți la Revoluție.

Luni dimineață, ministrul Sănătății, Victor Costache, și-a exprimat regretele pentru dispariția Cristinei Țopescu. Jurnalista fusese cooptată la sfârșitul anului în echipa de comunicare a ministerului condus de acesta.

Citiți și: Ce scria Cristina Țopescu despre „periplul de trei luni prin cinci închisori”. În 1989 a vrut să fugă în Germania

Potrivit G4Media, în casa Cristinei Țopescu ar fi fost găsite câteva dintre animalele care fuseseră salvate de ea: doi câini între timp decedați și patru în viață.

Ultimele „apariții” pe Facebook ale jurnalistei datează din 26 decembrie (două postări) și 25 decembrie 2019 (o postare).

Primele reacții

„M-a lovit crunt vestea asta, îți spun sincer”, a declarat europarlamentarul liberal, Rareș Bogdan, duminică seara, prin telefon, la Antena 3. Potrivit acestuia, moartea tatălui ei, Cristian Țopescu, a afectat-o foarte mult. Rareș Bogdan a amintit că Cristina Țopescu, „o femeie foarte inteligentă și foarte cultivată”, a fost o iubitoare de animale și de natură.

„Între mesajele pe care le-am primit de 1 ianuarie, unul a lipsit și nu i-am dat atenție atunci, acum mă simt vinovat”, a adăugat Rareș Bogdan, cu vocea gâtuită, moment în care a încheiat legătura telefonică.

Sanda Nicola despre Cristina Țopescu: „De ce n-a mai fost loc pentru un om ca ea în nicio televiziune din România?”

Ulterior, politicianul a postat un mesaj și pe Facebook. Potrivit acestuia, Cristina Țopescu „visa să își cumpere o căsuță într-un sat săsesc din Transilvani și să se mute acolo, cu pisicile și câinii ei pe care îi iubea și îi îngrijea”.

Și vedeta TV și online, Lucian Mândruță, a comentat, duminică seară, pe Facebook, dispariția Cristinei Țopescu. „Nu-i mai invidiați pe oamenii celebri”, scrie Mândruță, cu trimitere la faptul că trupul Cristinei Țopescu a fost găsit abia după trei săptămâni în care aceasta nu mai dăduse niciun semn.

Citiți și: Cristina Țopescu, în 2018: „Eu îmi cer iertare lui Tudor Chirilă că nu pot fi zilele astea în Piaţă”

„Este prima dată în ultimii ani în care Cristina nu mi-a răspuns la urările de Crăciun”, a declarat medicul Monica Pop, duminică seară, la Antena 3.

Cei doi au făcut astfel trimitere la faptul că mai multe săptămâni Cristina Țopescu nu mai dăduse niciun semn.

„Tocmai am aflat că a murit Cristina Topescu. E foarte greu să procesez informația. Cristina a fost unul dintre jurnaliștii pe care îi respect, cu care am colaborat nu o singură dată, de-a lungul anilor. O știu din perioada când era imaginea știrilor la Prima Tv, m-am reîntâlnit cu ea și am făcut mai multe emisiuni în perioada ei la Antena 3. E oribil. Îngrozitor. Mai avea multe lucruri de făcut, de zis pentru țara asta căreia i-a dat atât de mult, și care până la urmă i-a dat atât de puțin înapoi.
Păcat. Atât de păcat”, a scris, duminică seară, pe Facebook, psihiatrul Gabriel Diaconu.

Fiica lui Cristian Ţopescu avea 59 de ani. Cristina Ţopescu, născută pe 4 iulie 1960, la Oradea, a urmat cursurile Facultăţii de Limbi Străine de la Universitatea din Bucureşti, secţia engleză-italiană.

A început să scrie la revista Cinema, iar în 1991 s-a alăturat redacţiei TVR. A lucrat mulţi ani apoi pentru Prima TV ca prezentator de ştiri. Ţopescu a realizat numeroase interviuri şi corespondenţe, iar în 2013 s-a retras din presă, pentru politică. La finalul anului trecut, Cristina Ţopescu a fost numită consilier al ministrului Sănătăţii.

10 COMENTARII

  1. ma mir ca nu stii regulile migrarii cainilor in teritoriu , dr LIVIU , dupa atatia ani … candva ti am proiectat un proiect de sterilizare la nivel de capitala , cand erai la ASPA ….
    STERILIZARILE SE FAC DE LA CANTURILE ORASULUI CATRE CENTRU , IN CERCURI CONCENTRICE ….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here