Scala din Milano şi-a lansat propriul canal de televiziune care va transmite în direct spectacole

Teatrul Scala din Milano, care a împlinit 245 de ani de existenţă, a intrat în era digitală lansând joi propriul canal de televiziune care va transmite în direct spectacole de operă, balet şi concerte şi care va permite, de asemenea, ca spectacole vechi să fie revăzute din confortul propriei locuinţe, relatează AFP.

Programul de streaming va fi inaugurat pe 14 februarie cu difuzarea în direct a unei reprezentaţii a operei „I Vespri siciliani” de Giuseppe Verdi, însă primele spectacole din arhivă sunt disponibile începând de joi, 9 februarie, potrivit Agerpres.

„Vrem să putem ajunge în fiecare casă”, oriunde s-ar afla, inclusiv în „pampa sud-americană”, a declarat directorul La Scala, Dominique Meyer, în cadrul unei conferinţe de presă.

Mai mult, „vrem să decidem singuri ce va fi difuzat”, este o chestiune de „independenţă”, a subliniat el. Parteneriatul La Scala cu postul public Rai va fi însă menţinut.

La Scala urmează astfel exemplul multor opere din lume, inclusiv cele din Viena, Paris şi New York, care au încercat să vizeze un public mai larg sau să se reinventeze în faţa pandemiei de coronavirus care a blocat accesul spectatorilor în săli.

Pionier în domeniu, Dominique Meyer a lansat platforma de streaming a Operei din Viena în 2013, al cărei director a fost între 2010 şi 2020.

Noua platformă, denumită „LaScala.tv”, se adresează melomanilor „care cunosc şi frecventează opera, care vor avea ocazia să revadă spectacole pe care le-au urmărit” şi „să le vadă pe cele pe care le-au ratat”, a explicat Opera La Scala din Milano într-un comunicat.

Această ofertă, contracost cu excepţia şcolilor, se adresează, de asemenea, unui public care, „din motive de distanţă, nu poate ajunge întotdeauna la Milano, dar care vrea să cunoască programul şi să facă parte din familia La Scala”.

Preţurile, între 2,90 şi 11,90 euro pe spectacol, variază în funcţie de calitatea audio şi video oferită şi de modul în care este transmis spectacolul, live sau din arhivele operei.

Această platformă este, de asemenea, dedicată generaţiilor mai tinere, având astfel instrumente „pentru a aborda cu uşurinţă şi natural un imens patrimoniu artistic care face parte din istoria şi identitatea colectivă” a Italiei, a precizat La Scala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here