Scandalul de la Sectorul 1. Tudorache: „Clotilde Armand minte, minte, minte”

Inquam Photos / Octav Ganea

Dan Tudorache, candidatul PSD la Sectorul 1, o acuză pe Clotilde Armand că „minte, minte, minte” în scandalul privind o posibilă tentativă de fraudare de voturi în contul social-democratului.

„Clotilde Armand minte, minte, minte. Au găsit un copil care strângea procesele verbale de la reprezentanții PSD din secțiile de vot și le ducea la partid pentru numărătoarea paralelă. Nu e nimic în neregulă”, a declarat marți Dan Tudorache la RTV.

Clotilde Armand a acuzat luni o tentativă de fraudare a votului şi a publicat imagini cu un teanc de procese verbale despre care susţine că sunt originale şi semnate. ”Tudorache şi toţi cei care au participat la această tentativă o să răspundă în faţa Justiţiei”, a afirmat Armand. Ulterior, ea a publicat procese verbale pe care codul QR este aplicat, comentariul ei fiind: ”Aşa a numărat PSD voturile”. Poliţia a rdiciat deja documente în acest caz şi au avut loc audieri, iar membri ai USR au pichetat în noaptea de luni spre marţi Biroul Electoral de Sector.

Primarul Sectorului 1 Dan Tudorache susţinea luni, că după terminarea numărătorii paralele, are în plus 200 de voturi faţă de candidata USR PLUS Clotilde Armand. Rezultatele parţiale provizorii centralizate la BEC până luni la ora 16:00 indicau faptul că  el are 33.133 voturi (39.64%), iar Clotilde Armand 34.427 voturi (41.18%). diferenţa fiind de 1.294 de voturi în favoarea candidatei dreptei.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat luni seară că partidul a depus la Biroul Electoral Central o solicitare de renumărare a voturilor pentru Primăria Sectorului 1, el arătând că numărătoarea paralelă a voturilor realizată de PSD arată că primarul în funcţie Daniel Tudorache ar avea cu peste 200 de voturi mai mult decât al doilea candidat clasat, Clotilde Armand. ”E posibil să fi fost introduse eronat în soft-ul BEC-ului anumite procese verbale”, afirmă Ciolacu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here