Scandări rasiste la meciul Ungaria-Anglia. Suporterii ungari au scos sunete de maimuță către jucătorii englezi de culoare

Jucătorii echipei de fotbal a Angliei au fost ținta scandărilor rasiste la Budapesta, în timpul meciului disputat cu Ungaria pentru calificarea la Cupa Mondială, câștigat de oaspeți. Englezii au fost fluierați și huiduiți, când au îngenuncheat pe teren, în deschiderea partidei. Federația engleză de Fotbal a anunțat imediat că va cere FIFA să investigheze incidentele, relatează BBC

Reporterii prezenți pe stadion spun că în timpul jocului, din tribune s-au auzit sporadic fani care au strigau către doi jucători de culoare.

După golul de 1 la 0, marcat de unul dintre ei, ultrașii maghiari au aruncat în direcția lui cu pahare de bere. Un altul a fost înjurat de suporterii maghiari, în timp ce se încălzea pe marginea terenului.

Jurnaliștii televiziunii britanice prezenți pe stadion au relatat că din tribune s-au auzit „sunete sporadice de maimuță” îndreptate în primul rând către Raheem Sterling, atunci când fotbalistul de culoare atingea mingea, scrie Sky News.

Federația Engleză de Fotbal (FA) s-a declarat „dezamăgită” la finalul partidei de la Budapesta în urma incidentelor și a precizat că va solicita FIFA să investigheze cele petrecute.

„Este extrem de dezamăgitor să auzim informații referitoare la acțiuni discriminatorii față de unii dintre jucătorii noștri din Anglia. Vom solicita FIFA să investigheze problema. Continuăm să sprijinim jucătorii și personalul în eforturile noastre colective de a evidenția și a combate discriminarea în toate formele sale”, a transmis FA.

Ungaria a mai fost sancționată de UEFA după incidente petrecute la Euro 2020. Meciul dintre Ungaria și Anglia de la Budapesta, de joi seară, s-a terminat cu scorul de 0-4, pentru englezi marcând Sterling (`55), Kane (`63), Maguire (`69) și Rice (`87).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here