Scenariile șocante ale Saxo Bank pentru 2023: Macron demisionează, aurul la 3000 de dolari, control generalizat al prețurilor

Sursa: Facebook

India, China, membrii OPEC+ și mai multe țări se vor retrage din Fondul Monetar Internațional (FMI) în 2023. O astfel de ipoteză este cuprinsă în previziunile neoficiale din cadrul documentului „Predicții șocante” pentru 2023, publicat marți de banca daneză Saxo Bank. 

Banca daneză mai prognozează, demisia președintelui francez Macron în 2023, înființarea forțelor armate ale UE, desfășurarea unui referendum de anulare a Brexitului în Regatul Unit, creșterea prețului aurului la 3.000 USD per uncie și slăbirea accentuată a yenului japonez, potrivit documentului citat de Adevărul.

Aliații non-americani vor recunoaște că administrația SUA continuă folosirea dolarului ca pe o armă și, prin urmare, vor anunța că se vor retrage din FMI și vor renunța la tranzacționarea cu dolari în schimburile comerciale internaționale.

La Astana, liderii acordului OPEC+, mai multe țări din Uniunea Africană și Asia Centrală și Brazilia, India, China și Pakistan vor conveni să folosească alte monede de rezervă pentru comerțul internațional. Impactul asupra pieței în condițiile în care băncile centrale nealiniate își reduc considerabil rezervele în USD, randamentele trezoreriei americane cresc ar fi o scădere a USD cu 25% față de un coș de valute tranzacționat cu noul activ de referință.

În plus, experții băncilor consideră că Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) va decide în 2023 să treacă la o poziție mai agresivă față de zonele offshore, interzicând complet cele mai mari companii offshore din lume.

Saxo Bank publică anual documentul „Predicții șocante”, care nu este un set de prognoze oficiale, acestea descriind evenimente viitoare posibile ipotetic, dar puțin probabile, în general, a se realiza.

Anul trecut, banca a prezis o creștere a speranței medii de viață cu 25 de ani și un alt război rece.

Fondată în 1992, Saxo Bank a fost una dintre primele instituții financiare care a dezvoltat o platformă de tranzacționare online care a oferit investitorilor privați aceleași instrumente și acces la piață ca și comercianțiilor profesioniști, instituțiilor mari și administratorilor de fonduri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here