Scholz: Putin nu consideră războiul din Ucraina drept o eroare

Într-o conferinţă de presă în care a fost întrebat despre discuţia avută în urmă cu o zi cu preşedintele rus, cancelarul german Olaf Scholz a declarat că Vladimir Putin nu consideră războiul din Ucraina drept o ‘eroare’, transmite AFP.

Potrivit Agerpres.ro, ‘din păcate, nu pot să vă spun acum că există o conştientizare în creştere că a fost o eroare să se înceapă acest război’, a spus Scholz la Berlin.

Potrivit cancelarului, opinia lui Putin nu este pe cale să se schimbe: ‘Nimic nu lasă să se creadă că o poziţie nouă este pe cale să apară acolo’, a afirmat Scholz, care a avut marţi o convorbire telefonică de 90 de minute cu preşedintele rus.

Olaf Scholz a mai spus că este ‘corect’ să se discute şi fiecare să spună ceea ce are de spus. ‘Pentru că sunt ferm convins că Rusia trebuie să se retragă, că trupele sale trebuie să se retragă, pentru ca pacea să aibă o şansă în această regiune’, a insistat el.

‘Şi, cu fiecare zi, devine tot mai clar că este singura perspectivă’ posibilă, a adăugat cancelarul german, punctând că ‘trebuie să discutăm despre aceasta’.

În discuţia de marţi, Scholz i-a cerut lui Putin să ordone ‘retragerea completă’ din Ucraina a forţelor ruse, puse în dificultate de o contraofensivă.

 

George Friedman | Singura strategie pe care poate miza Putin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here