Școlile din Capitală rămân închise. Ce spune prefectul Berbeceanu despre celelalte măsuri restrictive

Inquam Photos / Octav Ganea

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a anunţat luni, după şedinţa Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, că toate măsurile care sunt în prezent în vigoare în Bucureşti au fost prelungite pentru două săptămâni, având în vedere rata de infectare cumulată în ultimele 14 zile. Berbeceanu a precizat că incidenţa cumulată din Bucureşti este de 3,91 cazuri la mia de locuitori. Şcolile vor funcţiona în continuare în sistem online până în 16 noiembrie inclusiv.

Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti a decis, luni, în unanimitate, prelungirea cu două săptămâni a tuturor resctricţiilor care sunt în prezent în vigoare.

În legătură cu şcolile, Traian Berbeceanu a precizat: „Singura decizie normală şi firească era ca activităţile să continue în sistem online”.

„Am apreciat că măsuri restrictive suplimentare nu se impun (…) Nu este normal să suprareglementăm, atâta timp cât eu şi colegii din Comitet am apreciat că nu sunt suficient de bine aplicate măsurile deja stabilite”, a adăugat prefectul Capitalei, precizând că autorităţile se vor concentra pentru a fi respectate mai bine aceste măsuri. 

Prefectul municipiului Bucureşti a rpcizat că rata de infectare a crescut, fiind, luni, de 3,91, faţă de 3,79 cât a fost duminică. 

Berbeceanu s-a referit la obligativitatea decalării programului de către angajatorii privaţi şi publici, stabilită prin HG 856/ 2020, dar care nu se aplică.

„Chiar la nivelul Prefecturii, de mâine, jumătate dintre angajaţi vor veni de la ora 7, iar ceilalţi la ora 9.00”, a declarat Berbeceanu, explicând că astfel se se va evita aglomeraţia la metrou şi în mijloacele de transport ale STB.

„Ne vom asigura că şi operatorii privaţi din municipiul Bucureşti vor respecta această prevedere”, a adăugat”, a declarat, la rându său, primarul gneral Nicuşor Dan.

Restricţiile se vor aplica până în 16 noiembrie la ora 24.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here