Școlile se redeschid la primăvară. Detaliile oferite de coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-Covid

Foto: INQUAM/Liviu Chirica

Medicul Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, a explicat la Digi24 de ce este important să se vaccineze cadrele didactice şi persoanele din categoriile vulnerabile, astfel încât şcolile să se poată redeschide în siguranţă, transmite News.ro.

„În faza a doua de vaccinare intră profesorii şi populaţia în vârstă. Asta înseamnă că am putea redeschide şcoala în siguranţă la sfârşitul lui martie – începutul lui aprilie când începem etapa a treia de vaccinare. Atunci vom fi fi terminat deja etapa a doua pentru categoriile vulnerabile şi pentru persoanele care deservesc activităţi esenţiale”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

El a subliniat că în cazul copiilor nu s-a pus problema severităţii bolii, ci că aceştia se pot infecta, pot să fie asimptomatici şi să transmită altor persoane acest virus.

Gheorghiţă a adăugat că la şcoală, activitatea este foarte bine organizată, cel puţin pentru copiii mici, şi că riscul de expunere a acestora în timpul orelor era foarte mic. Riscul era legat de activităţile din afara şcolii – transport în comun, parc sau alte activităţi.

1 COMENTARIU

  1. Bucurie pentru loazele din învățământ…mai trece un an fără muncă…cum poți plăti niște ploșnițe cu salarii, bonificații,vaucere când nenorociții ăștia stau acasă sau aiurea ….s-a dus dracului educația,gata devenim un popor de milogi, cerșetori, analfabeți… puteți să uitați de învățământ în România..practic trebuie desființat acest minister… nu-și mai are rostul…la ce mai folosește școala??…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here