Preşedintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja, a declarat că viceprimarul PNL, Ramona Porumb, şi stafful ei vor fi mutaţi din biroul lor, pentru că au „îndrăznit” să nu fie de acord cu toate punctele de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local de miercuri, anunță Agerpres.

El afirmă că primarul Clotilde Armand „a dat buzna” în biroul Ramonei Porumb, aflată în şedinţa de consiliu, ca să-i anunţe pe consilierii acesteia că o dă afară din primărie, împreună cu stafful ei.

Vor fi mutaţi în altă clădire şi au la dispoziţie… seara aceasta să se mute. De ce asemenea gesturi? Pentru că viceprimarul PNL, împreună cu colegii liberali, a îndrăznit să nu fie de acord cu fiecare punct de pe ordinea de zi (de altfel, PNL a votat pentru la punctul legat de spitale şi a avut permanent o abordare constructivă şi decentă). Păcatul este că echipa PNL a avut ‘tupeul’ să pună întrebări dificile şi să ridice probleme delicate despre proiectele de pe ordinea de zi. Şi despre halucinantele întâmplări de la ADP, dezvăluite de presă în cursul zilei de azi. După ce a revenit în şedinţa de consiliu, explicaţia primarului Armand a fost aceasta: ‘V-am făcut o concesie cu acel birou, dar mi-am dat seama că nu apreciaţi această concesie'”, a scris Burduja pe Facebook.

El a menţionat că nu credea că astfel de manifestări sunt posibile în anul 2021 la un primar care a câştigat alegerile într-un parteneriat.

„Eram convins că pedepsele pentru nesupunere sunt doar file de istorie din vremuri de tristă amintire… O zi tristă pentru comunitatea noastră, pentru administraţia locală din sectorul 1 şi pentru democraţia României. Ţara asta merita mult mai mult”, consideră Burduja.

El susţine că la punctul despre situaţia şcolilor în prag de redeschidere, adăugat pe ordinea de zi la propunerea consilierilor PNL, primarul Armand a ieşit din sală ca să scrie o postare pe Facebook.

Ştiţi cum a răspuns celor 10 întrebări legitime pe care PNL i le-a adresat public? Exact cum v-am scris de acum două ore: că ‘USL trăieşte la sectorul 1’. Zero argumente, zero răspunsuri”, a adăugat Burduja.

Clotilde Armand a scris miercuri pe Facebook că proiectul restructurării Poliţiei Locale nu a trecut din cauza „USL Sector 1”.

„Un poliţist local din Sectorul 1 a venit în sala de Consiliu şi le-a spus consilierilor PSD şi PNL că este ameninţat cu moartea de colegii lui pentru că nu primeşte şpagă, iar pe colega lui au ameninţat-o că o ucid în pădure. Despre asta vorbim la Sectorul 1. PSD şi PNL tocmai au favorizat infractorii în Consiliul local al Sectorului 1 şi nu l-au băgat în seamă. Proiectul restructurării Poliţiei Locale nu a trecut datorită USL Sector 1. Dar lupta nu e pierdută. Vă promit că am să mă întorc după ei”, a transmis ea.

Anterior, în cursul zilei de miercuri, ea a postat pe Facebook că şedinţa Consiliului Local a fost deturnată de consilierii PNL şi PSD.

Şedinţa de Consiliu Local al Sectorului 1 de astăzi, în care trebuia să discutăm despre spitale, şcoli, reforma Poliţiei locale şi despre digitalizarea ADP, a fost deturnată de consilierii PNL şi PSD, care au vrut să discutăm despre compania de salubrizare. Asta este urgenţa lor. Compania respectivă a emis fix în timpul şedinţei un comunicat de presă cum că ei nu mai presează servicii. Foarte bine, să facă ceea ce consideră. Mai există şi alte firme de salubrizare pe lumea aceasta. Dar domnii şi doamnele de la PNL+PSD nu realizează asta. Vor să plătim rapid nişte facturi emise nelegal de compania de salubrizare. Normal, e dragoste mare între consilierii PNL şi firma respectivă. De ei a fost adusă această firmă şi tot ei au semnat cel mai păgubos contract de salubritate din România”, a scris Clotilde Armand.

Proiectele privind reducerea funcţiilor de conducere în cadrul Poliţiei Locale şi digitalizarea atribuirii parcărilor de reşedinţă au fost respinse în şedinţa Consiliului Local Sector 1 de miercuri, pentru a doua oară.

În altă ordine de idei, Consiliul Local a decis în şedinţa de miercuri să adopte un proiect privind transmiterea din administrarea Consiliului Local a terenurilor şi clădirilor aferente unui număr de patru spitale în administrarea unităţilor sanitare publice respective.

3 COMENTARII

  1. Totul este foarte simplu , daca se urmareste si respectarea legilor si regulamentelor . Primarul (ales) , confirm promisiunilor facute ,are o agenda de lucru . Consilierii PNL si USR alesi pe listele (nu prin vot direct ) unor partide au obligatia de a respecta deciziile primarului , daca acestea nu incalca legile sau regulamentele . Orisice tema propusa nu poate fi supusa discutiei decit in urma unor intelegeri prealabile . Consilierii PNL si PSD au dorit sa modifice ordinea de zi si sa isi supuna astfel decizia dorita . Clotilde Armand a reactionat corect .Toate smecheriile trebuiesc aduse la lumina .

  2. Primarul nu este stapan,nu are dreptul sa faca ce vrea ca pe o mosie cumparata ,ca votul popular nu este o legitimatie primita sa faca ce vrea
    ,fara sa se consulte decat cu sefii ei de la partid!!! Trebuie sa colaboreze cu cei pe care cetatenii i-au votat si pe liste ,deci tot vot popular este,nea mafalda de cartier!! Asa este intr-o democratie ,tanti clotilde!!Nu ma mir ca Nicusor Dan a plecat din aceasta cloaca comunistoida,numita pompos USR!Usereul lui Barney si Ghinea,care si-au acoperit fraudele pe cand domneau peste fondurile europene,in guvernarea prietenului Ciolos…greata!!!

    • Nu ai inteles , primarul nu face ce vrea , face ce doar ceea ce are in programul aratat cetatenilor inainte de votul din alegeri . Consilierii isi depasesc competenta cind vor sa introduca pe ordinea de zi lucruri ce nu sunt intii discutate cu primarul si vor sa supuna la vot ce le trece lor prin cap .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here