Sectorul IT românesc l-a impresionat pe Regele Belgiei

Sectorul IT românesc și a sa creștere fulminantă i-a uluit pe Regele Phillipe și pe Regina Mathilde ai Belgiei, dar și pe alți oficiali ai țării. Momentul a fost relatat de Klaus Iohannis, în discursul pe care la ținut la un eveniment dedicat chiar industriei IT.

Sectorul digital este marea revelație a economiei românești. În ultimul deceniu, industria IT&C a ajuns la 6% din PIB într-un timp record. Avem un capital uman de peste 140 de mii de profesioniști angajați în domeniu și o valoare actuală de circa 4,5 miliarde de euro a pieței autohtone de profil. În paranteză, ieri am fost în Belgia, în Bruxelles, unde România participă la un mega-eveniment cultural, Europalia, și am avut ocazia să discut cu Majestatea Sa Regele Belgiei și cu câțiva miniștri din guvernul belgian. Le-am spus exact aceste lucruri. La noi, în mai puțin de un deceniu, IT&C a crescut de la practic 0 la 6% și m-au întrebat de două ori „la 6%?!”. Deci, oamenii au fost extrem de impresionați de această performanță nemaipomenită a României.” a spus Klaus Iohannis la conferința GoTech World de la București.

Klaus Iohannis și-ar dori ca sectorul IT să devină vârf de lance al economiei românești și o prioritate pentru guvernele viitoare.

Luna trecută, un antreprenor român din IT, Daniel Dines, a fost pe coperta Forbes. Firma pe care a fondat-o, UiPath, este lider de piață în domeniul boților, una dintre cele mai dinamice sectoare din IT. Totodată, este și primul unicorn românesc, adică prima firmă cu o valoare de piață de peste un miliard de dolari. Povestea lui Daniel Dines, aici:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here