Ședință de urgență pentru înlocuirea lui Cîțu la șefia Senatului

Foto: INQUAM/George Călin

Senatorii PNL au fost convocaţi, miercuri dimineaţa, într-o şedinţă a grupului, în ultima zi a sesiunii parlamentare. Potrivit unor surse liberale, este posibilă schimbarea din funcţie a preşedintelui Senatului, Florin Cîţu, în urma declaraţiilor critice făcute de acesta, în ultima perioadă, la adresa coaliţiei şi a PSD, transmite News.ro.

Senatorii au fost convocaţi în şedinţă de grup, de la 9.30. Este ultima întâlnire a senatorilor, Parlamentul intrând în vacanţă parlamentară, începând cu 1 iulie, până în septembrie.

Liberalilor li s-a transmis să fie prezenţi şi la şedinţa de plen de astăzi.

Propunerea privind schimbarea preşedintelui Senatului trebuie să vină de la grupul parlamentar care l-a propus, potrivit Regulamentului acestei Camere.

O şedinţă de plen, ultima din această sesiune, are loc la ora 12.00 şi potrivit surselor atunci ar urma să fie făcut anunţul din partea grupului PNL.

Funcţia de preşedinte al Senatului ar urma să fie deţinută interimar, până la revenirea parlamentarilor din vacanţă.

Schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia Senatului vine în contextul criticilor aduse de acesta coaliţiei, în privinţa măsurilor fiscale.

Luni, în şedinţa Biroului Politic Naţional, PNL l-a schimbat pe Florin Cîţu şi din funcţia de preşedinte interimar la Organizaţia PNL Sector 3.

Cum fost piloții ruși luați „prizonieri” de către statul rus

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here