Șefa ANAF: Nu vom mai pune poprire pe toate conturile unei persoane

surrsa: Antena3.ro

Mirela Călugăreanu, șefa ANAF, a explicat că se va schimba modul în care se pune poprirea electronică. Ea a spus că nu vor mai fi blocate toate conturile unui contribuabil, ci doar cel în care există bani pentru acoperirea datoriei.

„Nu vor mai fi poprite toate conturile contribuabilului, ci doar contul în care există disponibilul acoperirii titlului executoriu. S-a creat o unitate la nivelul ANAF prin care se comunică electronic poprirea. Poprirea va fi înființată strict pe suma datorată. Procedura este finalizată, aplicația este funcțională și testată, sperăm ca în Parlament să fie adoptat cât mai rapid actul normativ” a spus Mirela Călugăreanu la Antena 3.

De asemenea, nu se vor mai pune popriri directe, deoarece a apărut posibilitatea medierii.

„În momentul în care ai o datorie, pe care din diverse motive nu ai putut să o achiţi, şi ai primit somaţie, poţi să soliciţi medierea. Prin mediere înţelegând că acest contribuabil, împreună cu autoritatea fiscală, trebuie să identifice soluţia optimă vis-a-vis de modul în care vor fi achitate obligaţiile fiscale” a mai spus președintele ANAF la Antena 3, citată de Mediafax.

ANAF anunță că a adus mai mulți la buget decât anul trecut

Șefa ANAF a mai transmis că în primele opt luni ale anului 2019, încăsările din taxe și impozite sunt mai mari decât în aceeași perioadă a anului trecut. De asemenea, a mai spus că au fost realizate schimbări, astfel încât această tendință să continue.

„Suntem pe un trend pozitiv. Încasările din primele opt luni ale acestui an sunt cu peste 20 de miliarde mai mari decât în perioada similară a anului precedent. Rambursările de TVA au crescut cu peste 1 miliard. Am adoptat un plan de acțiuni specifice, pentru ca lucrurile să meargă bine în continuare.” a mai afirmat șefa ANAF, potrivit Antena 3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here