Şeful Academiei Internaţionale Anticorupţie, suspendat pentru suspiciuni de corupţie

Diplomatul austriac Thomas Stelzer, care conduce Academia Internaţională Anticorupţie (IACA), o organizaţie internaţională impulsionată de ONU, a fost suspendat din funcţie în urma unor suspiciuni de corupţie, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

Respectiva instituţie a emis vineri un comunicat în care menţionează că a fost înştiinţată de Austria asupra primirii unor denunţuri anonime împotriva lui Stelzer privind o presupusă deturnare de fonduri ale acestei instituţii, iar justiţia austriacă examinează în prezent deschiderea unei investigaţii penale.

Prin urmare, consiliul director al IACA, organizaţie ce-şi are sediul în localitatea austriacă Laxenburg, la circa 30 de kilometri de Viena, a decis suspendarea lui Thomas Stelzer din funcţie. Acesta din urmă s-a apărat în faţa acuzaţiilor şi a declarat că a renunţat la imunitatea diplomatică pentru a nu întârzia desfăşurarea anchetei.

Academia Internaţională Anticorupţie, creată la iniţiativa Biroului ONU pentru Droguri şi Criminalitate (UNODC), Interpolului, Austriei şi Biroului European Anti-Fraudă (OLAF), are ca obiect de activitate formarea specialiştilor din întreaga lume în activităţi de combatere a corupţiei şi cooperarea în acest domeniu. Până în prezent 76 de state au aderat la tratatul fondator al IACA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here