Șeful de cabinet al lui Corneliu Coposu, Ion Andrei Gherasim, a reacționat și el, pe o rețea de socializare, în legătură cu clipul realizat de Mihai Șora pentru eMag.

Ion Andrei Gherasim, omul care a stat în umbra lui Corneliu Coposu și nepot al lui Ilie Lazăr, cel mai tânăr semnatar al actului Unirii și fruntaș al PNȚ, l-a atacat și el pe Mihai Șora.

Concret, Gherasim susține că „pe vremea când unii ‘sufereau pentru libertate’, alții erau uciși și aruncați într-o groapă comună, zidiți în celulă și izolați timp de 8 ani, călcați în picioare, bătuți până la moarte și lăsați într-o baltă de sânge fără asistență medicală timp de 72 de zile.

Pe vremea când unii „sufereau pentru libertate”, alții erau uciși și aruncați într-o groapă comună(IULIU MANIU), zidiți în celulă și izolați timp de 8 ani de zile (CORNELIU COPOSU), călcați în picioare, bătuți până la moarte și lăsați într-o baltă de sânge fără asistență medicală timp de 72 de zile(ILIE LAZĂR)
LIBERTATEA nu e doar un simplu cuvânt, un slogan folosit pentru a spăla conștiințe și a promova o …ordine nouă, ci un simbol și un sens al existenței unui popor, care a știut mereu ce înseamnă lupta și sacrificiul pentru un ideal sfânt
”, a scris Ion Andrei Gherasim.

Criticat pentru postarea sa privitoare la Mihai Șora, fostul șef de cabinet al lui Corneliu Coposu a dat replica: „cunosc prea multe despre istoria recentă(ultimii 30 de ani) și cea din ultimii 74 de ani, din surse , zic eu, destul de credibile: Corneliu Coposu, Ion Diaconescu, Ilie Lazăr, Ticu Dumitrescu, Părintele Voicescu(ortodox) Părintele Eugen Popa(greco-catolic) și muuuulți alți. Nu a venit încă momentul să spun tot ceea ce știu. Vă rog frumos să mă credeți pe cuvânt când vă spun că……tăcerea e de aur….din când în când”, și-a încheiat Gherasim pledoaria.

Ion Gherasim (49 de ani) a devenit, pe 26 decembrie 1990, şeful de cabinet şi secretarul personal al preşedintelui PNŢCD, Corneliu Coposu, iar în perioada iunie 1995-11 noiembrie 1995 a fost şeful de cabinet al lui Corneliu Coposu.

Ion Gherasim a fost numit în 2014, de către Consiliul Director al Fundaţiei Corneliu Coposu coordonator al evenimentelor anului centenar Coposu (1914-2014). Din iunie 2014, a fost numit director executiv al Fundaţiei Coposu, iar din noiembrie 2017, a devenit preşedinte executiv.

CITIȚI ȘI: Fiul lui Șora: Comuniștii din Rezistență nu pot fi comparați cu teroriștii educați la Moscova

CITIȚI ȘI: Niculina Moica, fostă deținută politic: Reclama cu domnul Șora batjocorește memoria martirilor anticomuniști!

5 COMENTARII

  1. Cu tot respectul, acest domn Gherasim mai bine s-ar ocupa de destinele ciuntite ale PNTCD, in mana impostorului Aurelian Pavelescu, lucru care cred ca manjeste cu noroi memoria seniorului!

    • Nu e cazul sa vorbesti de respect pe data ce asa pui problema. Impostorilor! Ana Pauker si tot anturajul ei sint vinovati de crime, genocid, iar voi vreti sa-i albiti pe toti criminallii.

  2. La cum începe articolul, părea ca e vorba de un bătrân dizident, trecut prin închisorile comuniste, coleg de celula cu Seniorul… care știe f multe despre universul concentraționar din Ro. La sfârșit, aflam ca la nașterea sa dl Sora avea cu 5 ani mai mult decât vârsta sa actuala. Sunt convins ca Universul ar aduna mai bine părerile unor oameni ceva mai reprezentativi (Cioran, Eliade, Ionesco, Șteiharț, Acterian etc) despre ce fel de om e dl Sora…
    Cu stima,

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here