Șeful Gărzii de Mediu, despre intervenţia de urgenţă în cazul urşilor agresivi: „Împuşcarea e ultimul act pe care îl faci în legătură cu orice animal”

Comisarul-şef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, afirmă, uni seară, că ”împuşcarea e ultimul act pe care îl faci în legătură cu orice animal pentru că e o acţiune capitală”, fiind întrebat despre intervenţia de urgenţă în cazul urşilor agresivi.

Octavian Berceanu a fost întrebat, luni seară, la Digi 24, despre proiectul de OUG care vizează intervenţia de urgenţă în cazul urşilor agresivi şi dacă împuşcarea urşilor este o soluţie şi  afirmat: ”Dacă nu avem alte soluţii, va fi o soluţie, pentru că, dacă intră peste tine în casă, e greu să mai faci managementul situaţiei. Vorbim de un animal care poate deveni captiv, care în momente de panică se poate manifesta violent pentru că încearcă să scape”.

Întrebat ce crede despre sintagma ”împuşcare preventivă”, Berceanu a precizat: ”Prevenţia şi împuşcarea sunt două lucruri diferite în abordarea convieţuirii cu ursul. Prevenţia înseamnă că ai făcut tot ce ai putut ca să diminuezi interacţiuena om-urs, pagube materiale, umane, de animale domestice. Împuşcarea e ultimul act pe care îl faci în legătură cu orice animal pentru că e o acţiune capitală în care pur şi simplu ai eliminat exemplarul respectiv”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here