Seismolog japonez: Cutremurul din Turcia, ”cel mai grav” seism de mică adâncime din secolul al XXI-lea

Cutremurul cu magnitudinea 7,8 care s-a produs luni în Turcia a fost înregistrat ca fiind „cel mai grav” cutremur de mică adâncime din secolul al XXI-lea, a declarat seismologul japonez Shinji Toda pentru agenţia turcă Anadolu.

Shinji Toda a afirmat că în Turcia a avut loc cel mai grav cutremur de mică adâncime din acest secol, soldat cu moartea a peste 8.500 de persoane şi rănirea altor 50.000, potrivit ultimelor cifre oficiale oferite de autorităţile turce, relatează Agerpres.

Am verificat cutremurele foarte mari produse la mică adâncime care au devastat oraşe şi sate de pe tot globul după anul 2000. Am descoperit că cinci cutremure, care s-au produs în medie la fiecare cinci ani, au fost seisme puternice de mică adâncime cu magnitudinea de 7,8„, a mai spus el pentru Anadolu.

Mi-e teamă să spun că seismul din Turcia este cel mai grav„, a spus Toda, profesor la Institutul Internaţional de Cercetare pentru Ştiinţa Dezastrelor de la Universitatea Tohoku din Japonia, specializat în prevenirea dezastrelor provocate de cutremure.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here